Gå til sidens hovedinnhold

- Hydros milliongaver er ulovlige

Juseksperter ut mot gigantutbetalingene.

Juseksperter mener styret i Hydro hadde ikke fullmakt til å gi Hydro-sjefene så store opsjonsgaver. Årsaken er at styret betaler ut mye mer penger for sjefenes opsjoner enn hva de har fullmakt til fra Hydros generalforsamling.

NA24 - din næringslivsavis

Særlig Hydro-sjef Eivind Reiten og konserndirektør Tore Torvund har fått langt mer enn hva som er nedfelt i opsjonsprogrammet generalforsamlingen har gitt grønt lys til.

Onsdag ble det kjent at 35 personer i Hydro-ledelsen tilsammen får utdelt 210 millioner kroner ettersom Hydro avvikler den omdiskuterte opsjonsordningen.

Behøver fullmakt
- Dette har de ikke anledning til, mener Hugo Matre, som er førsteamanuensis i selskapsrett ved Universitetet i Bergen.

- Fusjonen er vedtatt av generalforsamlingen, og dersom håndteringen av opsjonene hadde inngått som en del av beslutningsgrunnlaget til generalforsamlingen da de vedtok fusjonen, hadde dette vært greit. Men jeg har ikke sett noe til fullmakter eller redegjørelser om opsjonene, sier han til Aftenposten/E24.

Stusser
Matre har interessert seg spesielt for fusjonen mellom Hydro og Statoil. Han har lest fusjonsdokumentene, og forelest om fusjonen. Nå stusser han over manglende fullmakter.

Ole Tom Ones, førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole i Bergen, og partner i det verdensomspennende advokatfirmaet DLA Piper, er enig med Matre.

- Jeg ville ikke sittet i styret og bestemt dette og så betalt ut så store beløp av selskapets penger uten å ha generalforsamlingen med meg. Styret må lage en innstilling, som så legges frem for godkjenning i generalforsamlingen, sier han til avisen.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai