The Margarets
Look for Love
Division Records


(SIDE2): Når The Margarets gir ut sin andre studioplate i år er det nærliggende å tro at bandet har noe spesielt de gjerne vil ha ut i tide til julegavehandelen. Men dessverre, «Look for Love» stiller i nøyaktig samme klasse som januaralbumet. Fin, men uengasjerende pop.

Tittellåta er en hyggelig gitartrillende reise til varme sommermåneder når gradestokken utenfor vinduet har frosset fast langt nede i det blå. Den er også The Margarets på sitt beste – på godt og vondt. Låta er fin, men ikke minneverdig. Bandet sliter fremdeles med å variere sangene og gjentar én god ide istedenfor å komme på et par, tre til.

«At the end of the sea» er en melankolsk godsak som står støtt slik den er, den såre melodien bærer sangen fra begynnelse til slutt. Det mørke avslutningssporet «The Masks are coming off» er også et høydepunkt, mens «Christman in a northern town», bandets bidrag til «Den store julsesangboka», er en melodisk floskel av stort format. Å si at låtskriver Berg har latt seg inspirere av ALLE julesanger noensinne er ikke en overdrivelse. Du kan for øvrig laste sangen ned gratis fra bandets nettside.

Det er bare verdensstjerner, idioter eller særdeles selvsikre artister som gir ut en plate så tett opp mot jul, heter det i The Margarets presseskriv. The Margarets passer imidlertid ikke inn i noen av de båsene. «Look for Love» er for anonym til å komme fra selvsikre verdensstjerner (eller?) og for fin til å være født av idioter.