Gå til sidens hovedinnhold

7 ting du aldri bør dele med andre

Såpestykker og håndklær skal du holde for deg selv.

(SIDE2): Selv om det er snakk om familie, venner eller kjæreste så er det ikke alt som bør deles med andre.

Nettstedet Buzzfeed har listet opp en rekke ting som man bør holde for seg selv når det gjelder personlig hygiene, og vi gjentar syv av punktene her.

1) Såpe

Såpestykker rengjør seg selv, eller? Nei, faktisk ikke, skriver Buzzfeed.com. For hver gang de brukes så vil overflaten på såpestykket være dekket av mikroorganismer fra huden din, og dette kan være alt fra helt harmløse bakterier til sykdomsfremkallende basselusker. Det er også enda verre om såpestykket ligger fuktig på vasken eller på et fat fordi fuktighet gjør det lettere for bakterier, sopp og virus å vokse.

2) Håndklær

Lukter det surt og rart av håndkleet ditt? Det skyldes faktisk bakterier, mugg og sopp. Håndklær er nemlig en yngeplass for bakterier, spesielt hvis de henger inne på et fuktig bad. Derfor bør du holde håndklærne for deg selv og bytte det etter at du har brukt det 3-4 ganger.

3) Barberhøvel

Når du barberer deg så blir døde hudceller blandet med bakterier samlet i høvelen. Jo flere personer som bruker den, jo større er risikoen for å få en infeksjon. Det er umulig å vite hvilke mennesker som har sykdomsfremkallende bakterier på hudoverflaten og derfor også helt umulig å vite om høvelen er forurenset hvis du låner den bort til andre.

4) Negleklippere

Selv om det kan se ut som at man har rene og sunne negler, så kan det likevel gjemme seg vorter og sopp på neglene som kan spre seg ved å dele negleklipper. Ha din egen negleklipper eller rens den med alkohol etter hver bruk, tipser Buzzfeed.com.

5) Kremer på krukker

Hver gang noen dypper fingeren sin i krukka så er det en risiko for at man forurenser innholdet med ugunstige bakterier og som kan smitte over på nestemann som bruker kremen. Unngå derfor å dele slike type kosmetikkprodukter med hele venninnegjengen, og hvis dere må dele så bruk en ren q-tip i stedet for å dyppe fingeren.

6) Leppepomade

Forkjølelsesvirus og herpes kan smitte lett hvis man deler leppepomade, lipgloss og lignende, selv om man ikke kan se eller merke at den andre syk.

7) Ørepropper

Både ørepropper og hodetelefoner som er utstyrt med øreplugger kan trigge bakterivekst i øret. Dette gjelder særlig hvis du trener med ørepluggene i øret, fordi varme og fuktighet gjør det lettere for bakteriene å vokse. Deler du ørepropper kan bakterier fra deg selv bli overført til andre og i verste fall forårsake infeksjoner og byller.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken