(SIDE2): Vi har tidligere skrevet om blant annet hvor ofte du egentlig bør bytte på senga, 6 myter om klesvask og hvor ofte du bør bytte dusjhåndkle.

Å vaske både hus og klær regelmessig er naturligvis med på å bidra til en god hygiene samt et rent og hyggelig hjem, men det er også mulig å bli litt for ivrig med all vaskingen.

Nettstedet Goodhousekeeping.com skriver at det noen ganger kan bli for mye av det gode og lister opp en rekke eksempler på nettopp dette.

Vi gjentar fire av dem her:

1) Du har i ekstra vaskemiddel når klærne har synlige flekker

Nei, klærne dine vil ikke nødvendigvis bli renere desto mer vaskemiddel du bruker. Faktisk så kan for mye vaskemiddel føre til at såpa ikke blir ordentlig skylt ut fra plaggene og for mye skum kan også hemme rengjøringen. Konklusjonen: følg instruksene på vaskemiddelet.

2) Du tar i for mye når du vasker tregulvene

Er du en av dem som står og skrubber og skrubber med vaskemoppen på tregulvene fordi du ser en flekk som sitter ekstra godt fast? Å stå å gni på den samme flekken på denne måten kan føre til at du presser mer vann i gulvmaterialet som i verste fall kan ødelegge gulvet ditt. Når det gjelder tregulv så husk at «less is more» tipser Goodhousekeeping.

3) Du vasker alt tøyet ditt etter at du har brukt det én gang

Er det snakk om treningsklær så er det smart å vaske disse etter at du har brukt dem. Men mange andre plagg kan du fint bruke flere ganger uten at de trenger en runde i vaskemaskinen. Det å vaske plaggene dine for mye og for ofte kan nemlig gjøre at de slites ut raskere og fortere bli stygge i farge og stoff.

4) Du bruker ekstra tøymykner på harde og stive håndklær

Her har vi en dårlig nyhet, dette kan faktisk bare gjøre vondt verre fordi tøymykneren legger seg som et lag på håndklær. Dermed vil ikke håndklærne absorbere vannet skikkelig og tøymykneren vil ikke bli ordentlig skylt vekk. Mange opplever at det kun er tørketrommelen som bidrar til at håndklærne blir ordentlig myke.