Gå til sidens hovedinnhold

Hyllet av reklamebransjen

Stakk av med Stellas første ærespris.

Fredag ble initiativtakeren til Stella hedret. Reklamemannen Alf Bendik Bendixen fikk endelig et synlig bevis på sin innsats for bransjen.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Æresprisen, som er ny av året, skal tildeles personer som ved sitt faglige engasjement gjennom flere år har arbeidet for å bedre nivået for kombinasjon av kommunikasjonseffekter.

- «Badaxept»
- Den som skal tildeles prisen kan kalles «planningens far» i Norge. Han innførte begrepet «planning» her i landet på 90-tallet og lanserte arbeidsmetodikken «ADaxept». Dette avstedkom massiv kritikk blant kreatørene i reklamebransjen, som mente at en slik arbeidsmetodikk ville drepe enhver kreativitet, leste juryleder Wenche Jacobsen opp fra juryens begrunnelse før utdelingen av kveldens siste pris.

- «ADaxept» var en strukturert arbeidsmåte med grunnlag i analyse og innsikt, og ble av onde tunger omdøpt til «Badaxept». At byråer vant flere byråkonkurranser fikk etter hvert kritikken til å stilne, fortsatte hun.

Bendixen ble i begrunnelsen også hedret som initiativtaker til Stella.

- Og heller ikke dette skjedde uten at sterke motkrefter gjorde seg gjeldende, sa juryleder Jacobsen og vektla at Stella heldigvis siden har vunnet mer og mer støtte i bransjen.

Arne Hjeltnes' feil
I sin takketale dro Alf Bendik Bendixen paralleller med boken «Hva var det jeg sa?» av Trygve Hegnar.

- Det var en i reklamebransjen som i sin tid var negativ til Stella. Han skrev et innlegg i media og mente at Bendixen hadde tatt initiativ til Stella for at han skulle vinne en pris selv, sa Bendixen i sin tale og avsluttet med en ironisk bemerkening.

- Hva var det jeg sa, smilte han og holdt stolt fram det synlige beviset på Stellas første ærespris.

- Det var litt kjekt. Jeg var selv med å lokke Alf Bendik inn i reklamebransjen i gamle dager, i slutten av 80-tallet, sa kveldens konferansier, Arne Hjeltnes, og avsluttet årets premieutdeling.

Det er ikke første gang Alf Bendik Bendixen vinner i Stella sammenheng. Han har også vunnet den første Grand Prix-stauetten.

Juryen besto av Kristin Pettersen, planner i DDB, Ørnulf Johnsen, Managing Partner i Naked Nordic/CE Europe, Stian Bråten, Sol M. Olving, daglig leder i Kreativt Forum og Wenche Jacobsen, daglig leder i ANFO.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken