Gå til sidens hovedinnhold

Her får du kliss ny påskehytte

Lyst på noe flunkende nytt? Sjekk disse påskeklare hyttene.

Det er flust med hytter til salgs i fjellet. Men dersom du drømmer om en ny nøkkelferdig hytte er utvalget mer begrenset.

SE BILDER NEDERST I SAKEN

Nettavisen viser deg noen av hyttene som står ferdige. Mange av dem har annonsert visning i påsken.

De siste par årene har vært magre for utbyggerne. Mange hytteprosjekter har vært lagt på is. Likevel er det nye hytter å oppdrive på de fleste populære områdene i fjellet.

Hyttene Nettavisen har sett på varierer i pris fra 1,9 millioner for 85 kvadratmeter på Sjusjøen ved Lillehammer, til 7,3 millioner for en påkostet utsiktshytte på Hemsedal der du kan boltre deg på 150 kvadratmeter.

Ski inn/ski ut
Enkelte steder får du eksklusive hytter i hyttelandsbyer. Du får ski inn/ski ut, men må kanskje finne deg i å bo svært tett på naboene.

Blant hyttene finnes noen grisedyre utsiktshytter, uten at de er all verdens store. Den dyreste er på 150 kvadratmeter ved Skarsnuten på Hemsedal til 7,3 millioner. Det gir en kvadratmeterpris på oppunder 48.650 kroner.

En laftehytte øverst på Norefjell koster 5,9 millioner, men er bare på 125 kvadratmeter. Kvadratmeterpris: 47.200 kroner.

Andre steder får du koselige, klassiske norske fjellhytter til to millioner eller mindre med god avstand til naboer. Disse hyttene er ikke veldig store - normalt 70 til 85 kvadratmeter. De ligger gjerne også noe lenger vekk fra skisentrene.

God standard
Den største fordelen med å kjøpe nytt er kanskje standarden. Du slipper utedo, snurredass, og solcellepanel. Du får wc, strøm og vann, også på de mindre og rimeligere hyttene. Så er det jo gøy med noe helt nytt, da!

Dersom du kan vente litt, er det mange prosjekterte hytter å kikke på. Mange av disse vil være leveringsklare i løpet av høsten.

Nedenfor kan du se et utvalg av hyttene:

3088

Kommentarer til denne saken