Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke noe børskrakk på Geilo

Supermegler Christian Haatuft har solgt hytter for 80 millioner kroner siden jul.

Supermegler Christian Haatuft har merket lite til børsuroen. Siden 3. juledag har Eiendomsmegler 1-megleren solgt hytter og tomter for omkring 80 millioner kroner.

- Vi er langt fra børskrakket her. Her er det halvannen meter snø, og strålende vintervær. Det er nok viktigere for salget enn det som skjer på børsen, sier Haatuft til Nettavisen.

Les også: Marerittet fortsetter

Haatuft fremholder at det siste halve årets uro i finansmarkedene ikke har gitt noen merkbar nedgang i etterspørselen etter hytter i et av Norges mest tradisjonsrike og ettertraktede hytteområder, Geilo.

-Mange av kjøperne har såpass mye kapital at det ikke spiller noen rolle om kursene faller på børsen. Forholdene vi hadde i fjor med lite snø var faktisk verre for salget, sier Haatuft.

Dyre hytter

Haatuft har solgt mellom 10 og 15 hytter til priser mellom 4 og 12,5 millioner kroner.

Geilo har dratt fra Hafjell som Norges mest attraktive hytteområde, i alle fall dersom en legger prisnivået til grunn.

- Jeg tror Geilo står litt i en særstilling. Her er det mye «gamle» penger. Mange nekter å selge dersom de ikke får det de forventer, sier han.

Haatuft opplyser at den typiske hyttekjøperen har relasjoner til Geilo. Han eller hun er vokst opp med hytte i området, eller har venner eller familie som har hytte der.

-Det er relativt veletablerte kjøpere, gjerne i alderen 40-60 år. De har gode stillinger innen børs, finans og næringsliv.

Les mer om hyttemarkedet i Nettavisens hyttemagasin.

Dejligt på Geilo

Ifølge Haatuft er det også flere utlendinger som kjøper på Geilo. Mange dansker er interessert i det gamle vintersportsstedet.

- Danskene bygger tradisjonelle norske tømmerhytter. De har egentlig en smak som er lik nordmennenes, sier Haatuft.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene