Gå til sidens hovedinnhold

I dag avgjøres fusjonen

I ettermiddag avgjøres det om Schibsted får kontroll i seks av landets ti største aviser. NA24 følger saken.

I ettermiddag møtes general forsamlingene i Stavanger Aftenblad, Bergens Tidende, Fædrelandsvennen, Aftenposten og Schibsted for å avgjøre om de går for en fusjon av de fire avisene inn i Media Norge.

NA24 - din næringslivsavis

NA24 er til stede på flere av general forsamlingene og vil rapportere ettersom vedtakene fattes.

Spent i Stavanger
Sjansene for at partene går for en fusjon er forholdsvis stor. Både i Aftenposten og Fædrelandsvennen er man klare for Media Norge. I Bergens Tidende har det tidligere vært motstand, men først og fremst fra redaksjonsklubben.

I Stavanger Aftenblad der i mot er usikkerheten større.

LES OGSÅ: Avgjør Media Norge

Der gjør stemmebegrensningene det til at Schibsted ikke får stemme for mer enn fem prosent. Akkurat som den nest største aksjonæren Stig Fredriksson. Disse to aksjonærene står på hver sin side i fusjonsspørsmålet.

De små bestemmer
Det betyr at det vil være småaksjonærene som kommer til å avgjøre om Aftenbladet blir med i Media Norge.

Dersom general forsamllingen i Stavanger sier nei, blir det trolig ingen fusjon mellom avisene. Med mindre Adresseavisen kaster seg på fusjonballetten igjen, men det er lite trolig.

Uansett hva general forsamlingene kommer frem til, så er det til sist Medietilsynet som avgjør om fusjonen får gå gjennom. Det er på det rene at Schibsted er større etter en fusjon enn det eierskapsreglene tillater.

Følg med på NA24 utover torsdagskvelden for å finne ut av om det blir fusjon eller ei.

Reklame

United-legenden håper Solskjær henter Haaland til Old Trafford