Gå til sidens hovedinnhold

I havn med Frithjof

Landkrabben Frithjof Wilborn drar til sjøs i sommer - heldigvis har han mange trygge havner å ankre opp i. I seks uker skal han ta pulsen på Sommer-Norge fra dekket på seilskuta Eileen II.

Fra begynnelsen av juli til midten av august seiler TV 2 Sør-Norge rundt med den 92 fot lange seilskuta Eileen II fra 1934. Skuta blir TV 2s flytende studio i sommer.

Førstereisgutt
Gjennom 24 direktesendte programmer, fra mandag til torsdag kveld, skal programleder Frithjof Wilborn speile det som skjer i Sommer-Norge.

- Dette er den beste sommerjobben man kan få! Sol, sommer, sjø og seil, og møter med spennende mennesker er en perfekt kombinasjon, stråler Frithjof.

Asker-gutten har begrenset erfaring til sjøs, men gleder seg til å seile kysten rundt.

- For meg har båtliv hittil dreid seg om en og annen kano-tur med familien. Når jeg først skal ut og seile for første gang, er det jo moro å få jomfruturen på en så praktfull båt! Men det er litt av en jobb å heise flere hundre kvadratmeter seil i de to mastene, så jeg er glad vi har med oss et kompetent mannskap, ler Frithjof.

Guri blir matros
«Nettopp nå» ankrer opp i seks forskjellige havner, hvor Wilborn får spennende gjester og artister ombord. I tillegg til kjente fjes, kommer fargerike folk med forankring i lokalmiljøet som har en god historie å fortelle.

De første ukene har Frithjof med seg Guri Solberg fra Absolutt underholdning som matros, deretter mønstrer Kjetil Sviland på. De to skal rapportere direkte fra holmer og skjær langs seilingsruta. Det skjer mye langs kysten om sommeren - fra Quarten til Tall Ships` Race, sommershow og festivaler.

Sørlandshovedstaden Kristiansand er første havn ut. Deretter seiler Frithjof via Kragerø og Tønsberg til Fredrikstad, før Vestlandsbyene Stavanger og Bergen står for tur.

Sendes på TV 2 mandag - torsdag kl. 20.30.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien