Gå til sidens hovedinnhold

I helga fikk Lars beviset: Han har bygdas hardeste baller!

Ungkar og bonde Lars Fladsrud kunne lørdag reise stolt hjem som seierherre med Snertingdalens hardeste baller.

Leder i det lokale bondelaget i utkanten av Gjøvik kommune, Ole Seegaard, forteller at ettersom det gikk så dårlig i valget, så må de finne på noe for å holde humøret oppe, skriver Oppland Arbeiderblad.

- Dette er den første pressekonferansen vi i Snertingdal Bondelag og Vardal og Snertingdal Bygdeungdomslag arrangerer, presiserer Seegaard.

- Vi har mange konkurranselystene bønder som gjerne vil vise at de kan presse den hardeste rundballen. Her i bygda er det så mange unge og dyktige traktorkjørere. Derfor blir det mye latter og moro ut av denne uhøytidelige sammenkomsten, sier Seegard mens New Holland og John Deer brummer nedover den 60 mål store arenaen.

Tyngda som rår

De ni deltakerne lager alle fire baller hver, hvor de tar ut to til veiing og bedømming. Kriteriene er først og fremst vekt, der tyngden og hardheten teller. Men også radius, dybde og estetikk.

Ballen må være så tung og hard som mulig, men ryker redskapen, blir det disk.

Bygdeungdomslaget var også til stede med dans og leker for barna. Bøndenes samarbeidspartnere sørget for at det ble god forpleining til alle.

Det tok litt tid før vinneren ble kåret. Juryen hadde en vanskelig jobb med å finregne poengene. Men å kåre den tyngste ballen var lett. Den hadde Erik Smedsrud på hele 1050 kilo. Spiker Torvild Sveen mente at denne bedømmingen ville gått fortere hvis fagjuryen hadde bestått av damer.

Men etter en fin dag øverst i Skunberveien, ble Lars Fladsrud utropt til vinner og fikk overrakt teskjorten med påtrykk «Jeg har dalens hardeste baller», og spiker måtte selvfølgelig stille spørsmålet: – Hva føler du nå?

Dalens mjukeste baller

Nummer to fikk teskjorte med teksten: «Jeg har dalens nest hardeste baller» og nummer tre, «Jeg har dalens tredje hardeste baller»

Og som spiker Sveen sa, så hopper vi over og kåre sistemann ...

- For det vil ikke være noe særlig og komme hjem på lørdagskvelden med teksten på skjorta «Jeg har dalens mjukeste og letteste baller».

Les flere saker i Oppland Arbeiderblad

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken