(SIDE2): I fjor ble den amerikanske komedien «I Love You Philip Morris» vist under filmfestivalen i Cannes uten at de store stjernene var tilstede.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Filmen bygger på den godt kjente svindleren Steven Russell som gjennom sine 52 år har tillagt seg 14 ulike identiteter i USA.

Konservativ til utsvevende
Russell levde et svært strengt kristent liv som gift politimann i 1970-årene før han brøt av og flyttet til Florida for å leve ut sin homoseksualitet. Men den ekstraavagante livsstilen kostet penger og Russell viste seg å ha et helt spesielt talent og sin egen moral for svindel.

I 1995 møtte han Phillip Morris i et fengsel i Texas og det er dette kjærlighetsforholdet som Jim Carrey som Steven Russell og Ewan McGregor portretterer i filmen «I Love You, Philip Morris».

Fire ganger rømte Russell fra fengselet fordi han ville være nær Phillip Morris. I et par forsøk med skjult identitet prøvde han også å smugle kjæresten ut av fengselet.

For grafisk sex
En av årsakene til at skuespillerne ikke kom til Cannes, skal ha vært at distributørene jobbet hardt med å klippe om filmen. Filmen, som var blitt vist på Sundance-festivalen, ble rett og slett regnet som for vågal for det amerikanske markedet og klarte ikke å finne en distributør.

SE VIDEO AV I LOVE YOU, PHILIP MORRIS

HTML EMBED
video_embed(12996,1);

Årsaken er en elskovsscene mellom de to hovedpersonene. Per i dag har filmen ennå ikke blitt vist på vanlige kinoer i USA utenom California selv om den nå har en amerikansk distributør.

Variety skrev blant annet at filmdistributører ikke trodde at amerikanske kinogjengere ville se en så populær mainstream stjerne som Jim Carrey involvert i homoseksuell sex.

Fredag kan imidlertid du se Jim Carrey og Ewan McGregor i dramakomedien på norske kinoer. The Times i Storbritannia likte filmen svært godt og mente den viste det beste av Carreys skuespillertalent.

Selv sitter den virkelige Steven Russell fremdeles fengslet etter å ha fått en dom på 144 år for sitt siste fluktforsøk. Han ble tatt i april 1998.