Gå til sidens hovedinnhold

I sitt livs form

Lørdagens V75-3 er et riktig fint sportslig løp. En av de som vil utfordre Trond Anderssens kvartett er formtoppede Nice Spender.

Her finner du Nettavisens tips til V75 på Jarlsberg

7 Nice Spender (6. løp/V75-3/V5-5) kom sent, men godt i gang og tjente nesten 350 000 kroner det første året han var i banen. Han hadde en imponerende trippelprosent og gikk alltid til mål. Fjoråret ble en mellomsesong for Big Spender-vallaken, men det var også et bevisst trekk fra eier Jørn Sannes sin side.

- Jeg har hatt hesten siden han var ett år, men han var ikke startklar før han var seks. Den første sesongen tjente han mye penger og var som et eventyr. Jeg var storfornøyd med prestasjonene og valgte å gi ham litt fri i vinter, det hadde han fortjent. Han har aldri vært skadet og har ei helse av stål. Det er en fryd å ha en slik hest! Likevel merket jeg at grunnlaget begynte å tynge litt og hesten trengte pause. Disse månedene med vintertrening har vi igjen for nå og han virker mer løpssugen enn noen gang. Varemerket hans har alltid vært de hvasse avslutningene, men i år har han fått smaken på å løpe i front. Alexander Heisholt har fått sjansen til å kjøre 7 Nice Spender noen løp, og det har resultert i to seire, henholdsvis fra tet og dødens. Han har fått mange tunge løp fra køen, men nå når grunnlaget har blitt så stort, tror jeg det er en stor fordel å kunne være med i fortroppen. Galoppen sist, var et uhell og skyldtes en kombinasjon av at Heisholt tok ham og at hesten var overpigg; normalt er han veldig travsikker. Nå setter Kolle seg opp i sulkyen og jeg tror ikke det er noen ulempe for hesten å skifte litt sjåfør av og til, sier Sannes lurt.

Lørdag er det opp til eksamen for 7 Nice Spender og den sportslige kvaliteten på løpet er meget sterkt. Selv om både 3 Lass Fenomen og 8 S.J.`s Gold er med i feltet, tror Sannes at den viljesterke vallaken hans skal være med å kjempe.

- 7 Nice Spender har vunnet to V75-løp før. Som en kuriositet, kan det nevnes at da han vant som ellevtevalg på Bjerke, fikk vi samtidig sju rette på V75 og over en halv million i gevinst. Det begynner å bli ei stund siden nå og det hadde smakt med en ny rikstotoseier. Formen er helt på topp og hesten formelig sprudler i trening for tiden. Vi møter et knallfelt og selv om det er mange startkjappe på innsiden her, kommer vi til å være med fra start. Han har hevdet seg i tøffe lag før og jeg har en hest som jeg håper skal være på høyde med disse. Jeg mener han er god for en tid langt ned på trettentallet også over full distanse, så hvis han er på skuddhold inn på oppløpet, skal han ha en fair sjanse til å kjempe om seieren, forteller eier og trener Jørn Sannes.

Kilde: rikstoto.no

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien