Gå til sidens hovedinnhold

Ibas til Polen

Det norske teknologiselskapet Ibas oppretter et datterselskap i Polen. - Vi har store forventninger til markedet, sier administrerende direktør Bjørn Arne Skogstad.

Polen blir det 17. landet hvor Ibas etablerer seg. Tidligere har selskapet konsentrert seg om Vest-Europa, men spesielt EU-utvidelsen gjør land som Polen interessant.

Ibas-kontoret legges til Lodz og skal eies til 60 prosent av det norske selskapet. Den øvrige eierandelen blir beholdt av den lokale selskapslederen Bartlomiej Papierski.

Upløyd mark
- Produkter som datagjenvinning blir stadig viktigere også i disse markedene, sier markedssjef Tormod Nymoen i Ibas til TV 2 Nettavisen.

- Ibas er kjent som et av verdens ledende selskaper innen datarekonstruksjon, og vi ser at deres ekspertise og erfaring gir oss en flying start. Selv om jeg har lang bakgrunn fra datasikkerhetsbransjen, gleder jeg meg til å overføre Ibas sin verdensledende teknologi og kompetanse til Polen, sier Bartlomiej Papierski i en pressemelding.

Døråpner
Det norske datasikkerhetsselskapet ser på Polen som en viktig døråpner for å nå det stadig voksende markedet i Øst-Europa. Blant annet kikker Ibas allerede på mulighetene for å komme inn i de baltiske landene, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia.

Ibas er et heleiet datterselskap av Norman ASA.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot