Gå til sidens hovedinnhold

TV2-reporter utsatt for ID-tyveri

Ble frastjålet passet etter bilinnbrudd.

Få dager etter innbruddet i bilen ante krimreporteren at noe muffens var i gjære. For i postkassen hans lå det mandag to simkort til ham og ektefellen. Bestilt i hans navn.

- Men jeg hadde ikke gjort noen bestilling. Så jeg ringte sporenstreks til selskapet og fikk sperret abonnementene, sier Jens Christian Nørve til Nettavisen.

Bilinnbrudd
Torsdag i forrige uke oppdaget han at det hadde vært innbrudd i bilen han hadde stående i et parkeringshus på Tjuvholmen. Borte var en bag, som inneholdt passene til både ham og ektefellen.

- Jeg fikk p-huset til å sikre videoen som faktisk viste både gjerningsmann og selve innbruddet. Jeg fant ut at det kunne komme godt med for å få løst saken.

Tirsdag fikk han en telefon fra politiet i Asker og Bærum om at navnet hans hadde dukket opp i en stor bedragerisak.

- Jeg fikk litt hetta der og da, sier Nørve.

Han sier at det skal ha blitt bestilt en stor leveranse av diverse varer til en bestemt adresse, hvor Nørve sto oppgitt som mottaker.

Fem personer pågrepet
I dag, fredag, fikk han en ny telefon fra politiet i Asker og Bærum. Fem personer var blitt pågrepet på Holmen Fjordhotell.

- To av dem blir varetektsfengslet i dag, sier Nørve fornøyd.

Nørve har oversendt videobildene som viser gjerningsmannen som baner seg vei inn i bilen. I tillegg sitter politiet på anmeldelsen hans i forbindelse med bilinnbruddet og sim-kortkjøpet.

Foreløpig er det kun ektefellens pass som er dukket opp, men Nørve har stor tro på at også hans pass dukker opp i løpet av kort tid.

Det er heller ikke utenkelig at svindlerne har sikret seg en Audi A6 - også det i Nørves navn.

- Guffen følelse
I sitt daglige arbeid som krimreporter har han laget saker på folk som har opplevd å bli utsatt for ID-tyveri. Og om hvilken følelse de sitter igjen med. Nå har han selv fått kjenne på kroppen hva det vil si å få navnet sitt misbrukt.

- Det er en guffen følelse. Om jeg ikke skjønte det før, så skjønner jeg nå hvor jævlig det kan være å bli frarøvet identiteten, sier han avslutningsvis.

Kommentarer til denne saken