Gå til sidens hovedinnhold

Rå og energisk debut

Mandag slipper årets mest omtalte artist under By:larm debutalbumet sitt. Møt Ida Maria her.

(YEYE:) Ida Maria spiller indie-pop musikk og er rå og energisk på scenen. I tillegg til å være årets mest omtalte artist under by:larm, så er hun også kanskje den norske debutanten det knytter seg størst forventning til i år. Mandag har hun slippfest på Jazzklubben Blå i Oslo.

- Hun er uten tvil en av årets mest spennende debutanter, og nordlandsjenta Ida Maria slipper sitt etterlengtede album «Fortress Round My Heart» mandag 5. mai, skriver Einar Idsøe Eidsvåg ved Blå i en pressemelding.

Sammenlignes med de store
Ifølge idamaria.co.uk høres musikken ut som Bjørk med Blondie på bakgrunnsvokal, eller Janis Joplin slått sammen med The Jam, eller Billie Holiday sammen med The Strokes. Det er absolutt en dyktig gjeng hun blir sammenlignet med. Live er hun vill, gal og hopper rundt på scenen samtidig som hun skriker av hele sitt hjerte.

Ida Maria har markert seg sterkt allerede. Hun har en kul attitude og er energisk på scenen. Ida Maria har vunnet Urørt/Zoom, Alarmprisen og By:larms hovedstipend. Det er tydelig at hun har et uvanlig talent. Fredag opptrådte hun hos Thomas og Harald i Senkveld.

Se musikkvideo her:

HTML EMBED

Gal på scenen
Hun innrømmer at hun blir gal under konserter. En gang ødela hun ribbena så kraftig at hun ikke kunne gå på en måned, og en annen gang skal hun ha skallet hodet så hardt i en bass-gitar at blodet rant nedover ansiktet under resten av konserten, men hun trodde det var rødvin fra klyngen ved scenen, skriver idamaria.co.uk.

- Å være på scenen føles helt naturlig for meg. Det er fysisk. Hver gang jeg spiller live, så vil jeg utfordre meg selv. Jeg går inn i en transe. Jeg vil leve meg inn i musikken med hele kroppen. Å spille live skal være et hardt, fysisk arbeid, som det å være en fisker eller snekker. Du skal gi alt du har, sier Ida Maria til nettstedet.

Ida Maria vokste opp i Nesna, et lite sted med bare 1776 innbyggere. Nesna har en bensinstasjon, en pub, en nedlagt skofabrikk og masse fjell. Mørketiden er lang i Nesna og Ida Maria tror at musikken hennes blir inspirert av mørketiden.

- Jeg tror det forklarer den skandinaviske melankolske greia. Hvis det er et dystert element i min musikk, så tror jeg det kommer derfra, sier hun til idamaria.co.uk.

Siste fra Yeye: Gå til forsiden her

Hva synes du om Ida Maria? Del det med leserne nedenfor.

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken