(Middelalderparken/SIDE2): Bemerkningen falt etter at Øyas konferansier hadde kommet «i skade» for å omtale Norges nye britiske stjerne som «en dame med baller».

Tar ikke imot hva som helst
Men baller eller ikke, Ida Maria har mengder av det man kaller attityde. Og hun er det sikkert ikke hele tiden, men hun virker uredd. Og det er ekstremt tiltrekkende på publikum når du skal spille rock ’n’ roll klokken seks på ettermiddagen.

- Yess, dokker likte den? Godt å høre. Vi har flere på lager, sa Ida Maria etter å ha frest i gang med gutta og drar i gang «Louie» – en låt hun skrev en gang hun var så inderlig full og trengte en sofa.

Ida Maria skifter fra det utbasunerende rå til det ekstremt såre, nedtonede og «vondt-i-sjelen-å-se-på». Enkelte ganger sauser vokalen seg bort i gitarlyden, men denne dama har en kraftig stemme og vet å bite fra seg.

God trening
Ida Maria har hatt lang trening, tross sine unge år, og det merkes. Det er en sikker artist som inntar scenen, som krever fra publikum, men også behandler scenen som en rastløs stue. Låter som «Oh My God» og «Stella» er ikke nye, men de er fremdeles like gode og fremføres med så mye gusto at det banker langt inn i kroppen.

De er også, sammen med «I Like You So Much Better When You’re Naked» blant låtene som får mest respons.

Etter «Oh My God» har ikke Ida Marie mer å gi, svett som hun er under capsen. Det gjør ikke noe. Dette var mer enn nok.

Side2 er tilstede på Øya-festivalen og gir deg anmeldelser og stemningsrapporter.

614