Da det ble kjent at Idar Vollviks mobilselskap Ludo Mobil skulle hente inn penger meldte en av Facebook-tilhengerne kjapt sin interesse.

- Jeg bruker sosiale medier som Facebook og Twitter til å formidle nyheter om Ludo Mobil, informere kundene og svare på spørsmål. Det var da vi la ut en artikkel om at Ludo skulle hente inn penger gjennom en emisjon at det kom inn en forespørsel. Han meldte at han ville investere 500.000 kroner. Først tenkte jeg nok at det kanskje var litt useriøst å få inn en halv million kroner gjennom Facebook, sier Idar Vollvik til NA24.

- Men så kom det enda flere henvendelser og på en tidagers tid har 14-15 personer investert 4-5 millioner kroner, sier han.

Noe også selskapets advokat Thomas Meidell Løsnes bekrefter.

- Slik det ser ut nå vil cirka fem millioner kroner komme på grunn av forespørsler via Twitter/Facebook, opplyser han til NA24.

Stor pågang
Og pågangen har vært så stor at han har måttet si nei til flere som har ønsket å investere sparepengene sine.

- Vi har måttet si nei til en del, som har ønsket å investere 10-20.000 kroner. Årsaken er at vi rett og slett ikke har kapasitet til å ta oss av så mange, så vi har satt minimumsbeløpet for å delta til 100.000 kroner. Det som imidlertid er supersmart for investorene her, er at alle pengene går til oss. Dermed blir det kun mikroskopiske summer som forsvinner bort, til advokattjenester og lignende, på veien, sier han.

Totalt skal mobilselskapet hente inn 16 millioner kroner, noe gründeren tipper at snart er i boks.

- Nå står det igjen et par millioner kroner før emisjonen er fulltegnet. Når jeg kommer tilbake til Norge på tirsdag regner jeg med at disse er inne, og når vi har fått inn det vi har satt som mål stopper vi nok, sier Vollvik.

Så langt er det flere titalls personer som vil være med.

- Tegningsfristen er 15. april, og jeg venter inn et større antall tegningsblanketter de neste dagene. Jeg skal derfor være forsiktig med å angi eksakt hvor mange som vil være med, men jeg antar at tallet vil være mellom 30 - 40. Vi har forhåpninger om å fulltegna emisjonen, men jeg kan ikke dags dato bekrefte at det vil skje, melder Meidell Løsnes.

Trenger likviditet
Årsaken til at selskapet henter penger er i hovedsak for å kunne stille garantier til innkjøp.

- Driften på selskapet tjener litt penger, men vi trenger likviditet for å kunne stille garantier. Mesteparten av pengene som blir hentet inn nå, tolv millioner kroner, går rett på konto for dette, sier han.

Vollvik utelukker ikke at det vil komme flere emisjoner i fremtiden.

- Det vil sikkert komme flere emisjoner i fremtiden, men da vil det dreie seg om innhenting av kapital til strategiske kjøp og lignende, sier han.