(SIDE2): - Jeg har ikke lært hele teksten på de tre låtene ennå, så jeg må bruke kvelden og morgendagen til å terpe litt. Men jeg skal klare å lære de i tide til sendingen, sier Vegard Leite (19) til Side2.

I morgen avgjøres det hvem som vinner årets Idol-runde. Vegard og Jenny Langlo (18) har vært de store publikumsfavorittene hele veien, og i morgen er flere uker med direktesending over.

- Det er veldig deilig at det er over, men det er også rart at det er siste gang. Følelsene er litt blandet, kan du si, forteller Jenny til Side2. Hun skal lade opp med å slappe av og prøve å få seg en god natts søvn, i tillegg til å bruke litt tid på å øve med gitaren.

Positiv opplevelse
De to har siden starten vært blant de største favorittene til å vinne, men selv hadde de ikke trodd de skulle ende opp i finalen. Nervene er likevel under kontroll dagen før den store dagen, hevder de.

- Konkurranseinstinktet er labert, jeg tenker ikke på det å vinne eller ikke i det hele tatt, sier Jenny, og Vegard er enig:

- Jeg bruker ikke tid til å tenke på det, da blir man bare stresset, og det hjelper jo ikke, forteller han, og legger til at selv om tekstene ikke sitter helt ennå, så er generalprøver og det mest annet på stell.

TV-sendingene og all den positive responsen er det som har vært de beste opplevelsene forteller Jenny, mens det at alle skal ha en bit av dem har vært det mest slitsomme.

Begge to er dog skjønt enige i at det kjipeste har vært å måtte si nei til mange av de unge autografjegerne.

- Det blir ikke tid til alle, og det er litt kjipt å ikke kunne gi dem den biten de vil ha, sier Jenny.

Dette skal de to synge i Idol-finalen fredag:

Vegard:
«What Are Words» (Chris Medina), «Building An Aeroplane» (Vegards versjon av vinnerlåta) og «Breakeven» (The Script)

- Personlig er ikke tekstene noe jeg kan relatere veldig til, men for meg er melodiene det viktigste, det å formidle låtene. Det er musikk jeg har hørt mye på og alle tre passer meg veldig bra.

Jenny:
Another One Bites The Dust» (Queen), «Building An Aeroplane» (Jennys versjon av vinnerlåta) og «Hallelujah» (Jeff Buckley)

- Jeg er stor fan av Buckley, og Hallelujah er et enormt stykke kunst, den er nydelig og vakker. Jeg vil hylle og takke han ved å fremføre den. Det er ikke en låt som passer veldig i Idol-sammenheng, så taktisk lurt er det nok ikke.

Slappe av i jula
Etter all viraken rundt Idol, ser begge fram til å kunne slappe av med juleferie.

- Jeg tar med kjæresten min og reiser hjem til foreldrene mine for å feire jul der. Mot slutten av romjula drar vi til Os. Det skal bli deilig å slappe av og ta det hel med ro noen dager, sier Vegard, som også kan fortelle at han spiser pinnekjøtt julaften og ønsker seg en ny lommebok til jul.

- Den jeg har nå er en 10-kronersgreie fra Nille, som er så slitt den snart er gjennomsiktig og der myntene faller ut, flirer han.

Jenny skal også hjem til pinnekjøtt, og ser fram til å tilbringe tid med venner og familie, som det ikke har blitt så mye av denne Idol-høsten.

- Jeg ønsker meg en pulsklokke til jul. Men ellers har jeg ikke det store behovet for julegavehøydepunkt i år, jeg trenger ikke så mange materielle ting. Mest av alt ser jeg fram til å være sammen med de jeg er glad i, sier hun.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!