Gå til sidens hovedinnhold

Idol-Tors mareritt

For ti år siden hadde Tor Milde et stort mareritt. Et mareritt han opplever nå.

(SIDE2): Tor Milde var før han ble Idol-dommer en nærmest legendarisk plateanmelder, fra å skryte framtidige klassikere opp i skyene til å gi plater enordsanmeldelser («dritt»).

Vi har dukket ned i den nedstøvede bladhyllen og dratt fram noen av hans gamle skriblerier i det legendariske norske musikkbladet Beat. Vi har valgt bladene som er omtrent ti år gamle, og under kan du lese hva den da litt over 40 år gamle Tor Milde mente den gangen.

Denne anmeldelsen av Stella Getz har muligens, etter Tor Mildes inntreden som Idol-dommer, fått ekstra mening:

«... jeg har ett mareritt. Bare ett. Og det er at alle tenåringer med noenlunde hipt/kult utseende og penger til bussen til byen får spille inn en plate. Forferdelig mareritt, ikke sant?»

Velkommen til Idol, Tor Milde.

Foo Fighters: Foo Fighters
”En av de beste platene jeg har hørt på veldig lenge, og definitivt årets overraskelse.”
Beat 7/95

Alanis Morrisette – Jagged Little Pill
”Alanis Morrisette er et helt nytt bekjentskap for undertegnede – og et herlig et. ¿ en kvinnelig styrke du ikke har hørt på denne siden av Aasta Hansteen.”
Beat 5/6/95

Vamp – Horisonter
”¿ isteden er den så trist og lei at man tar seg i å lure på om bandet har sett fremtiden svinne hen allerede.”
Beat 9/94

Madonna – Bedtime Stories
”Om ikke annet er Bedtime Stories det beste svaret hun kan gi sine kritikere, de selvopptatte sluggerne av noen medienisser som først og fremst er opptatt av å følge med lasset.”
Beat 10/94

Anita Hegerland – Voices
”¿ denne platen er blant de svakeste og kjedeligste jeg har lyttet til i år.”
Beat 9/94

Og her er noe av musikken Tor Milde hørte på for 10 år siden: Alanis Morrissette – Jagged Little Pill, Foo Fighters – Foo Fighters, The Muffs – Blonder and Blonder, The Connells – 74-75, Jayhawks – Tomorrow the Green Grass, TLC – Crazysexycool, Oasis – Live Forever (ifølge Milde beviset på at Beatles lever), Johnny Cash – American Recordings, R.E.M. – Monster, Soundgarden – Superunknown, Beck – Mellow Gold, Nick Cave & amp; the Bad Seeds – Let Love In.

PS! I sitt nummer 10 i 1994 har Beat følgende anmeldelse av en film kalt “Pulp Fiction”:

”Pulp Fiction er et mesterverk, rett og slett. Når 90-tallet skal oppsummeres om noen år kan valget lett falle på den eller De hensynsløse (Reservoir Dogs) som tiårets beste film. Eller en Fremtidig Tarantino-film.” Anmelderen var Erik Valebrokk.

Blant artistene på forsidene av Beat i perioden var Bel Cantos Anneli Drecker, P.J. Harvey, Björk, Slash, Weld, Liz Phair, Rolling Stones, R.E.M. og Grant Lee Buffalo.

Kilder: Beat 1994-1995

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken