(SIDE2): Mandag ble det kjent at Idol-finalist Stine Jakobsen har trukket seg fra videre deltakelse i «Idol».

Jakobsen var kommet helt til finalen, og fortalte dommerne at drømmen var å synge i Royal Albert Hall i London. Hun er også en av finalistene som har fått mest skryt for sin innsats av dommerne.

- Synd at hun trekker seg

- Dette har vært en utrolig tøff avgjørelse, sa Stine Jakobsen selv til TV 2 da det ble kjent at hun ikke blir med videre. Årsaken til at hun trekker seg er at hun ser at «Idol»-deltakelsen ikke går å kombinere med avslutningen av videregående skole.

Jakobsen (19) har fått mye skryt for sitt valg.

- Hun var den absolutt beste, synd at hun trekker seg, men voksent gjort. Hun vil nok kunne gjøre det bra som artist uansett, hvis det er det hun vil velge i framtida, skriver en person i kommentarfeltet.

- At du har dine planer for framtiden og finner Idol og skole lite forenlig står det virkelig respekt av - stå på videre. Du har bevist hvor du hører hjemme, men overlater plassen til en annen, hatten av for det, skriver en leser på Facebook.

Andre, som Espen Eckbo, tar det med humor, men finner det verdt å nevne på Twitter.

HTML EMBED


Også hodejeger og bedriftsrådgiver Trine Larsen, som blogger om karriere og arbeidsliv i Nettavisen, har merket seg Stines valg.

Hun mener Jakobsen har gjort et lurt valg for fremtiden.

- Viktig signal

- Dette er et viktig signal om at hun skjønner hva som er nok i sitt eget liv, sier Larsen til Side2.

Hun påpeker at det som er viktigst er «å ta det valget som er riktig for en selv».

Samtidig påpeker hun at det å trekke seg er et klokt og strategisk valg for Jakobsen.

- Dette er antakelig noe av det smarteste hun har gjort. Hun tar ansvar for eget liv og egen karriere, sier hun.

Får ikke «Idol»-stempelet

Samtidig vil ikke Stine Jakobsen få «Idol-stempelet» på seg om hun i fremtiden har lyst til å satse på musikken, mener Larsen.

Trine Larsen minner om at det stort sett er 2. og 3. plassen i «Idol» som har vist seg å ha gjort det stort selv om flere av Idol-vinnerne i dag driver med musikk.

- Stine Jakobsen har fått vist frem talentet sitt og fått oppmerksomhet rundt det. I fremtiden vil hun ikke få «Idol»-stempelet hengende over seg. Men det viktigste av alt er jo at hun har tatt ansvar for sitt eget liv og lykke ved å takke nei til å delta videre, sier Trine Larsen.