Gå til sidens hovedinnhold

- En gang bør det være stopp

- Føler man seg mobbet, så er det mobbing.

(SIDE2:) Mali Talbis opptreden i «Idol» for sju år siden ble i helgen kåret til tidenes mest minneverdige Idol-audition.

Talbi, som da het Mali Sørvåg, sier til Side2 at hun var overrasket over at klippet nok en gang dukket opp igjen. På sin blogg tar hun til orde for at hun slett ikke så på dette som en minneverdig-kåring, men en drite seg ut-kåring.

- Voksen nok
«Hei, vi har gjort en avstemning over «hvem folket vil se igjen på tv». Du fikk over 50% av stemmene!. Hva med; «du er folkets favoritt over de som driter seg loddrett ut på TV», skriver Mali på sin blogg.

Til Side2 sier hun at hun meldte seg på frivillig og at hun er voksen nok til å bære det. Men at hun fremdeles synes klippet er skapt på en slik måte at det er grunnlag for mobbing.

LES SAKEN: - Ikke gjort for annet enn å mobbe

- De har jo valgt å klippe det slik at det ser verst ut, jeg kan ikke se at det er gjort for annet enn å mobbe, sier hun til Side2.

Mali sa selv etter opptredenen at det var hun og venninnen som gjorde innslaget som en del av en performance. De spilte roller og mente det for tull. Det har aldri kommet frem på TV. Hun lurte også på om det burde være en datogrense for når et klipp ikke lenger er aktuelt.

- Det er sju år siden, sa hun til Side2.

- Ikke vår hensikt
Vi spurte leserne hva de syntes om innslaget og kåringen. Er dette mobbing eller er det slik man må tåle når man har signert en kontrakt som gir TV 2 rett til å bruke klippet til både nett og repriser? Klippet ligger også ute på YouTube der det i løpet av årene er blitt sett en million ganger.

- Det er beklagelig om hun er lei seg. Det har ikke vært vår hensikt. Vi ville vise gamle klipp som folk husker godt og seerne kåret altså dette som det mest minneverdige, sier Idol-ansvarlig Bjarne Laastad i TV 2.

Laastad sier at det noen få ganger har skjedd at tidligere deltakere har kontaktet dem og bedt om ikke å bli vist igjen. Da har de tatt en redaksjonell vurdering på det. Mali Talbi har ikke kontaktet TV 2.

- Nok er nok
- Hun dummet seg ut den gangen, men ser ikke poenget med å plukke det frem igjen og igjen. Nok nå, og det bør TV2 kunne merke seg, skriver en mannlig leser.

- Huff , er det ikke på tide å bruke forstand hos de som liksom skal ha det. Mobbing er uakseptabelt , og vi skal da være rollemodeller for barna. Derfor var dette toskete gjort mot damen her, mener en kvinnelig leser.

En annen skriver at han oppfatter klippet som mobbete, selv om han også mener at hun kunne hatt mer selvinnsikt den gangen og ikke dummet seg ut.

- Dette er mobbing. Uavhengig om hun er myndig og har valgt dette selv. Det unnskylder ikke mobbing på noen som helst måte, skriver en annen.

Bør tåles at det sendes i reprise
Samtidig er det flere som minner på at det i dagens samfunn er slik at vil man på TV, bør man også tåle at det sendes i reprise og at man kanskje bør tenke på det før man stiller opp.

- Var det ikke et PR-Stunt? I såfall bør hun se humoren i det. Hadde hun virkelig vært så dårlig og gjort sitt beste så hadde jeg skjønt poenget, skriver en.

- Sjokkerende at noen som er med i et tv-program faktisk kommer på tv, det er helt bortenfor det man faktisk kan forvente. Og alt som har blitt sendt én gang burde slettes for all fremtid. Og Tv2 som da holdt noe så udemokratisk som en avstemming hvor folk enes om å mobbe henne. Quelle scandale! :Skriver en humoristisk.

Skjønte det var tull
Én leser merket seg imidlertid det Mali Talbi håpet folk ville forstå - at seansen var ment som et PR-stunt og at hun spilte en rolle.

- Jeg var sikker på at dette var tull.. Jeg tenkte faktisk at hvis man er SÅ dårlig møter man ikke opp på audition! Da ber man om det selv. Og dette var så dårlig at jeg trodde hun gjorde seg til, skriver en leser.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken