CHATEAU NEUF(Side2): Det ble en andreplass på Vegard Leite. Og det skjedde etter en rekordlav margin.

Vegard Leite fikk 48 prosent av stemmene, mens vinner Jenny Langlo fikk 52 prosent. Til tross for den lille avstanden, avviser Vegard at han er skuffet over å bli nummer to.

- Nei, nei, nei. En andreplass i Idol er utrolig bra, sier Vegard til Side2.

- Blir hva man gjør det til
Historien har vist at en seier i Idol ikke er ensbetydende med suksess i musikkindustrien. Det er også eksempler på deltakere som ikke har vunnet, men som har fått en karriere etter programmet.

Tone Damli Aaberge er kanskje det beste eksempelet. Hun kom på andreplass da hun var med i Idol, men har vokst til å bli en av Norges største kjendiser. Vegard Leite er enig i at man kan få en karriere selv om man ikke vinner Idol.

- Ja, det kommer an på hva man gjør det til. Det er opp til deg selv og hvor mye man er villig til å jobbe, sier Vegard, som betrygger sine fans ved å love at han kommer til å fortsette med musikken.

(artikkelen fortsetter under artikkelen)

Går tilbake til å bli lærling
Det kan imidlertid ta litt tid før vi får se Vegard som plateartist. Han går nemlig tilbake til en lærlingetilværelse.

- Jeg har en litt todelt plan. Jeg er lærling innenfor industriteknikk og det har jeg lyst til å fullføre. Jeg er ferdig med det 1. september og etter det er planen å satse på musikk, forteller gutten fra Værlandet.

Vegard forteller at han setter stor pris på hans tid i Idol.

- Det har vært en utrolig kjekk opplevelse, uttaler han.

4796