(SIDE2): 17 år gamle Julie Stokke må trekke seg fra Idol. Det skjer etter råd fra lege. Stokke har fått påvist en tilstand på stemmebåndene som kan føre til varige skader med en så omfattende bruk av stemmen som en Idol-deltakelse medfører, skriver TV 2 i en pressemelding.

Blødninger på stemmebåndene

Stokke skal selv ha merket alt ikke var som det selv og oppsøkte lege tirsdag. Der ble det konstatert blødninger og polypper på stemmebåndene.

- Jeg er selvfølgelig veldig lei meg nå. Idol er et eventyr som jeg gjerne skulle vært med på å skrive siste kapittel av. Men etter at jeg nå har fått fordøyd dette, så innser jeg at jeg ikke kunne fortsette å presse meg. Da er det bedre å gi seg nå, få skikkelig behandling, bli bra igjen og komme sterkere tilbake ved en senere anledning. Helsen må komme først. Jeg har en drøm om å leve av sang og musikk i fremtiden, og da må jeg ta godt vare på stemmen min, sier Julie Stokke, som takker for all støtte og stemmer fra publikum.

- Fineste stemmene

Dette betyr altså at første topp 10-sending av Idol på TV 2 førstkommende fredag går uten Stokke.

Idol-dommer, artist og låtskriver Ina Wroldsen uttrykker at det er trist at Stokke nå er ute av Idol.

- Jeg synes det er utrolig trist at Julie må forlate Idol. Samtidig er jeg veldig klar over hvor alvorlige skadene på stemmebåndet hennes er, og hvor viktig det er for hennes fremtidige karriere at hun tar tak i dette nå, før det er for sent. Jeg hadde forøvrig gjort akkurat det samme selv. Jeg vet at Julie er artistmateriale av ypperste klasse. Hun har en av de fineste stemmene jeg har hørt, og jeg tviler ikke et sekund på at hun kommer ti ganger sterkere tilbake.

TV 2 sier de er lei seg Julie må forlate konkuransen, men at det ikke ville vært ansvarlig å la henne fortsette med de rådene som kom fra medisinsk hold.

Erstatteren er klar

Idol-konkurransen vil nå fortsette som planlagt, med en ny deltaker inn som erstatter for Julie Stokke. Den som kommer inn er en annen 17-åring fra Trøndelag, Nadia Warholm Essahli fra Trondheim. Det er dommerne som har valgt ut Nadia som erstatter.

- Jeg ble kjempeoverrasket da jeg fikk telefonen fra Idol-produksjonen! Situasjonen som er oppstått er selvfølgelig veldig trist for Julie og jeg håper at man får se mer til henne senere, men når det er blitt slik så er jeg så klart fantastisk glad for at nettopp jeg er plukket ut til å få en ny sjanse i Idol. Jeg må innrømme at jeg ble lei meg da jeg røk ut etter semifinalen, og følte at jeg ikke hadde fått vist alt jeg har inne. Det blir rart å komme tilbake i manesjen med de andre, men jeg er veldig klar for å gripe denne sjansen. Jeg får jo betraktelig kortere forberedelsestid enn de andre, men må bare satse alt og håpe at det holder, sier Nadia Warholm Essahli.

Dette er de som er igjen på topp ti:

Victoria Karlskås Andersen (16), Skien
Norah Benatia (19), Montpellier/Oslo
Torine Michelle Jensen Bjåland (16), Arendal
Nadia Warholm Essahli (17), Trondheim
Ingeborg Fosse (16), Bergen
Marta Elise Bøshaugen Klungsøyr (16), Gausdal
Sigmund Ledaal (17), Finnøy i Rogaland
Tessa Klokkerud Odden (17), Oslo
Ola Børde Reistad (17), Gausdal
Marius Samuelsen (18), Stavanger