Gå til sidens hovedinnhold

- Norges Stolthet!

Idol er 10 år - men ingen har glemt Kurt Nilsen opptreden den gang.

(SIDE2): Idol feirer i år 10-års jubileum, og i den anledning har TV2 samlet sammen en haug med tidligere deltakere, programledere og vinnere til en helaftens feiring på TV-skjermen fredag kveld.

Og selv om det var mange mer eller mindre fjes å se på scenen, var det utvilsomt Kurt Nilsen som var det store navnet på sosiale medier.

«Kurt Nilsen. Norges Stolthet» var en tweet, mens en anne skrev «Kurt Nilsen du er min helt».

«Kurt Nilsen <3 Kjekk mimring».

Mannen som nesten ble sendt hjem etter sin audition i 2003, gjorde igjen låta han fremførte 10 år tidligere - «Hate how you say goodbye» - til glede for de mange som oppdaget mannen fra Bergen den gang.

Han var utvilsomt et av de største høydepunktene under markeringen.

IDOLs vinnere:
Kurt Nilsen (2003)
Kjartan Salvesen (2004)
Jorunn Stiansen (2005)
Aleksander Denstad With (2006)
Glenn Lyse (2007)
Jenny Langlo (2011)

Og også Kurt selv synes det er stas å gjøre den samme sangen på ny.

- Jeg har tatt med den låta på turné en gang, men den er aldri utgitt. Det er en gøy låt, og det føltes godt å gjøre den i dag, fortalte han til Side2..

I tillegg til Kurt, synger også Tone Damli Aaberge sammen med årets dommere, inkludert Gunnar Greve Pettersen og Esben Dansken Selvig. Margaret Berger og Aleksander Denstad With gjorde en kombo av to av sine låter, mens, Linnea Dahle og Alejandro Fuentes gjør U2s «Beautiful Day».

Eva & The Heartmaker gjør en av sine egne låter, mens Jenny Langlo, Glenn Lyse, Bjørn Johan Muri og Gaute Ormåsen trår til med en av dagens største radiosnurrere.

Idol 2013 kan du se fra og med onsdag neste uke på TV2.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

5395

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken