(POPSENTERET/SIDE2): Ifølge svenske Expressen skal Tone Damli Aaberge (24) delta i den svenske utgaven av Melodi Grand Prix, Melodifestivalen, neste år.

Tone avkrefter ikke nyheten overfor Side2.

- Det går mange rykter om denne jenta, sier Tone til Side2. Hun vil derimot ikke kommentere saken ytterligere.

- Nei, jeg vil ikke si noe om det.

Den svenske avisen skriver at Tone skal gjøre en duett sammen med Erik Segerstedt, og sangen skal være skrevet av blant annet Måns Zelmerlöw.

- De har akkurat truffet hverandre, men det kommer til å bli et sykt bra nummer, sier en kilde til avisen.

Idolsirkuset
Side2 møtte Tone utenfor Popsenteret på Grünerløkka i Oslo, da hun og meddommer Esben «Dansken» Selvig møtte pressen i forbindelse med at Idol-audition nå har kommet til hovedstaden. Oslo er den fjerde og siste auditionbyen, etter at Bergen, Stavanger og Trondheim er unnagjort. En lang kø har samlet seg utenfor, flere tusen håpefulle er klare for den aller første runden. Det girer opp både Tone og Dansken.

- Jeg har kommet godt inn i rollen som dommer nå, og gleder meg til å være her i Oslo. Her kommer folk fra land og strand og jeg har høye forventninger, sier Tone, som ikke synes det har vært for vanskelig å bestemme hvem hun vil ha med videre så langt.

- Man merker fort om noen bringer energi inn i rommet. Vi har maks 10 minutter på oss for å vite om vedkommende har det vi leter etter, men man får kjapt følelsen om dette er riktig eller ikke. Det er mange flinke folk som synger fint, men det er ikke nok, forteller hun videre.

Usikker på eget «ja»
Hun har ikke ligget søvnløs etter å ha sagt nei til noen, men har derimot hatt tanker om enkelte av de som har blitt sendt videre.

- Jeg har sendt noen videre som jeg etterpå har tenkt «Åhh, Gud... var dette riktig», ler Tone, og bekrefter at enkelte klarer å ta seg videre uten å imponere verken med sang eller innlevelse.

- Enkelte har klart å snakke seg til en plass videre, ja.

- Som om det var i går
Tone var med i Idol i 2005, og endte da på en andreplass. Hun har derfor medfølelse med dem som nå skal i ilden og forsøke å komme gjennom nåløyet i den populære talentkonkurransen.

- Jeg føler med deltakerne, det er skikkelig tøft å stå foran podiet og skulle prestere, sier Tone, som husker godt sin egen Idol-audition for sju år siden.

- Det føles som det var i går jeg sto der selv. Jeg husker det var svært krevende å skulle fremføre foran dommerne. Så jeg er veldig ydmyk overfor de som deltar nå.

Jubileum
Idol feirer ti år i år, og konstituert kommunikasjonssjef, Bjarne Laastad, i TV 2 har vært med siden starten. Han er stolt over hva talentprogrammet har fått til.

- Idol har tråkket litt på Janteloven. Før var det flaut å vise hva man var god til, de nye generasjonene er ikke så stressa på det nå, sier Laastad, som synes det er stas å ha med Tone og Kurt Nilsen.

- Det er moro, det er jo de to største vi har hatt, sier han.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!