HTML EMBED

(SIDE2): Da Martine Ryghvold (25) stilte seg opp foran dommerne, under «Idol»-audition i Trondheim, ble hun møtt med en kompliment.

- Fy fader, du så kul ut! utbrøt nemlig Tone Damli begeistret da Martine entret rommet.

Malvik-jenta husker godt øyeblikket, og sier til Side2 at hun syntes det var koselig å møte Damli, Gunnar Greve, Esben «Dansken» Selvig og Kurt Nilsen.

- Det var veldig artig å høre at jeg så kul ut. Dommerne forsøker jo å roe deg ned, og de er flinke til å få deg til å føle deg komfortabel. De vil jo at du skal gjøre det bra, sier Martine, til Side2.

- Lurt valg
Iført sort fra topp til tå, rød leppestift og med en piercing over leppa skilte Martine seg ut fra mange av de andre trønderne som hadde stilt opp til audition denne dagen.

Også hennes Aaron Carter band t-skjorte vakte oppsikt i dommerpanelet, og Martine er godt fornøyd med at hun valgte å ikle seg nettopp denne t-skjora.

- T-skjorta var egentlig tilfeldig, men jeg har skjønt i ettertid at det var et ganske lurt valg. Jeg har mange band T-skjorter, og mange av dem er ironisk ment. Det meste av det jeg går i er vintageklær, og lite nytt. Stilen min er preget av 50- og 60-tallet og rocken roll, sier Martine, som har fått brent inn et utvalg «kunstverk» på kroppen sin.

- Det har blitt flere tatoveringer siden jeg var på «Idol» audition. Nå har jeg vel omtrent seks stykker, fortsetter hun.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Vise meg fram
Den blide trønderjenta har studert tre år ved anerkjente Liverpool School of Performing Arts, som er grunnlagt av Paul McCartney. Hun ble uteksaminert i 2009.

Det er imidlertid ikke musikk Martine har bedrevet mesteparten av tiden sin med de siste årene, hun jobber nemlig til daglig som mediekonsulent ved en avis.

Å komme på «Idol»-audition har imidlertid vært et vendepunkt for 25-åringen.

- Jeg tenkte at nå var det på tide å komme ut av «spill for venner og meg selv»-greia. Jeg fant ut at jeg heller måtte komme meg ut og vise meg fram. Jeg ville gi meg selv et spark bak når det kommer til musikken, for det har vært ganske stille på den fronten, sier Martine, som føler hun har fått god uttelling etter å ha stilt seg opp foran dommerne.

- Det at jeg fikk stå og synge foran dommerne har betydd mye for meg allerede. Jeg har fått bedre selvtillit, og fått tilbake trua på meg selv som musiker. Det er godt. Det har også gitt meg inspirasjon, for jeg har tilbrakt mer tid ved pianoet etter at jeg var på audition.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg var kanskje for ung
Til Side2 forklarer også Martine forklarer hun ikke satset på musikken etter endt utdanning i England.

- Jeg lærte masse da jeg gikk på skolen, men jeg var kanskje for ung og det ble ganske mye når jeg var der.

Hun fortsetter:

- Jeg har brukt tid på å finne veien og finne ut hva slags musikk jeg vil lage.

«Idol» sendes på TV2 onsdag og fredag kl. 20:00.

LES FLERE SAKER:

HTML EMBED