HTML EMBED

(SIDE2): Ikke alle er like godt forberedte når de stiller til «Idol»-audition, og dette er noe Trond Johansen er et levende eksempel på.

Rett fra en tre dager lang fest stilte 34-åringen seg opp foran dommerne og fremførte Jokke & Valentinerne-låten, «Vinter» med hes røst, og til Side2 forteller Trond hvordan han havnet i det blå rommet.

- Det var litt tilfeldig at jeg havnet på «Idol»-audition for jeg meldte meg ikke på selv. Det hadde å se seg slik at «Idol»-redaksjonen satt i samme rom som meg i en bar så de oppdaget meg rett og slett. Jeg var på scene og spilte og så kom de bort til meg i løpet av kvelden, sier han.

- Det var kjempeartig, fortsetter han.

Den blide trøndergutten vakte oppsikt da han kom marsjerende inn i rommet og stilte seg opp foran Gunnar Greve, Tone Damli, Esben Dansken Selvig og Kurt Nilsen. Stemningen mellom Trond og dommer-panelet var imidlertid god.

- Jeg hadde vært på fest i noen dager da jeg kom på audition. Eller egentlig hadde jeg vært på fest i seks måneder, men jeg hadde ikke tid til å fortelle om det på selve audition, sier Trond, til Side2.

Artikkelen fortsetter under bildet)

- Få ut den verste bakrusen
Kun tre dager gikk det fra han ble oppfordret til å stille på audition, til han sang foran TV-kameraene. Trond hadde derfor ikke spesielt lang på å forberede seg, og bedre var det ikke at han kom rett fra nachspiel.

- Jeg tror jeg hadde rukket å få ut den verste bakrusen når jeg sto foran dommerne, men jeg var på vei til fest da jeg sang foran dem. Så du kan si jeg fikk en rusten start. Jeg har litt å gå på føler jeg, sier 34-åringen.

Var du full?

- Det trenger jeg ikke å uttale meg om, ler Trond, som forteller at han nå prøver å legge om livsstilen sin.

- Da jeg stilte på «Idol»-audition var jeg i gang med og snu om på livet og livsstilen min. Jeg holdt på å komme på rett kurs igjen. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer om dette, men for meg var «Idol» et realt spark i ræva med hensyn til å være en seriøs artist.

HTML EMBED

Han innrømmer at artistlivet ikke akkurat er noen dans på roser, men at det også har sine fordeler og drive med musikk.

- Man møter mange motbakker som musiker, men det er jævlig gøy. Kanskje litt for mye gøy, ler Trond.

- Jeg har ikke noe valg
Det er gjennom opptredner på MC-klubber og ulike events at trond tjener til livets opphold. For han finnes det ikke noe alternativ.

- Jeg har ikke noe valg. Jeg må leve av musikken. Det er ikke aktuelt for meg å holde på med noe annet, sier han.

- Jeg har tatt det valget og jeg prøver å få gjort de låtene som jeg, og mitt band, Madistry, satser på.

Til tross for at Trond har levd av musikken i en årrekke innrømmer han at det kan være slitsomt.

- Det er en vanskelig balanse å skulle være en kunstner, men samtidig en hardtarbeidende forretningsmann. Det er en underlig måte å leve livet på, sier Trond.

Det blir god stemning når Trond synger «Vinter» under «Idol»-audition, men om dommerne mener trøndergutten er «Idol»-materiale ser du imidlertid først under fredagens sending av «Idol» kl. 20:00.