Gå til sidens hovedinnhold

Idol tilbake på skjermen

Fire års pause var nok.

(SIDE2): X Factor og Norske talenter er tydeligvis ikke nok for norske TV-seere mener TV2, som etter en pause igjen forsøker seg med «Idol».

- Vi gleder oss veldig til å starte opp Idol-sirkuset igjen. Vi merker stor etterspørsel etter programmet, og opplever helt klart at folk har sterke og gode minner knyttet til tiden med Idol. Vi gleder oss til å gi folk nye fantastiske opplevelser og få frem nye superstjerner med Idol, sier TV 2s prosjektleder Rolf Wenell, mannen som i sin tid brakte Idol til Norge.

Guri og Ravi
Som programledere er Guri Solberg og Ravi hentet inn, de ledet fjorårets sesong av X Factor.

- Dette blir kjempemoro! Jeg har på mange måter et veldig nostalgisk forhold til Idol. Det var jo et program som det for alle var et nærmest fast rituale å følge med på. Senere har det jo kommet mange lignende program, men det er Idol som er Talentshowet med stor T, sier Guri Solberg, mens Ravi mener programmet har fått en nostalgisk dimensjon.

- Det er faktisk åtte år siden Idol dukket opp på norsk tv. Kurt, David og Gautes fans har blitt voksne, stiftet familie og fått barn. Familiekonseptet Idol har fått en ny, nostalgisk dimensjon.

Hvem som skal sitte i juryen er ennå ikke klart. Jan Fredrik Karlsen har vært juryformann tre av fem sesonger, og han har også vært dommer i X Factor og Norske Talenter. Om han er med i en ny sesong Idol, gjenstår å se.

16 til 35 år
Det blir avholdt audition-runder i Oslo, Trondheim, Bergen og Stavanger i april, mai og juni. Alle solo-artister som har fylt 16 år ved utgangen av 2011 (født senest 1995) kan søke, mens det er en øvre aldersgrense på 35 år (født tidligst 1976).

- Vi garanterer at hvert enkelts talent blir tatt på alvor, og at du som melder deg på skal føle deg sett for den artistene du er. Det har kanskje tidligere vært noen som har vært redde for at de ikke ville føle seg hjemme innenfor rammene av Idol, men her skal deltakerne få være seg selv. Idol har et klart pop-fokus, men ingen skal for eksempel måtte synge disco-låter om det ikke er naturlig for dem. Da Idol ble sendt i Norge for første gang, var dét første gang i verden at deltakerne fikk anledning til å synge egne låter. Og den tradisjonen skal vi selvfølgelig videreføre. Vi jakter på de ekte genuine superstjernene, sier Ravi.

TV 2 har tidligere hatt fem runder med Idol, og ikke noe TV 2-program har hatt flere seere enn finalen i 2005 med hele 1.475.000 seere, da Jorun Stiansen og Tone Damli Aaberge kjempet om seieren. Idol har også resultert i over 40 album med Idol-artister de siste årene.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken