(SIDE2): Gamle helter falmer ikke - men de blir (om mulig) mer skrukkete.

Iggy Pop har vrikket seg på scenen i flere tiår, og i august er det mulig å se han og The Stooges på Øyafestivalen. Sist helg spilte bandet derimot på Hammersmith Apollo i London, og ut fra ryktene skal både han og resten av gjengen ha levert varene.

Rumpa bar
Som vanlig virket punkrockens frontmannen langt fra sliten - han hoppet og spratt over scenen, vrikket og kravlet.

(Se bildekarusellen nederst i saken)

Som avslutning på konserten, dro han like godt ned buksa foran publikum, og viste sin skrukkete, slappe bakende - og muligens også det som henger i front. Sjansen for at det samme skjer her i sommer, er neppe av de minste.

Iggy er kanskje ikke like rå som i sine unge dager, da han herjet med knyttnever og glass, men mannen har da tross alt inntatt besteforeldregenerasjonen med sine 63 år.

Siste fra Side2? Sjekk forsiden her!

Scenehopp
Iggy sverget i mars måned at han aldri mer skulle foreta et stagedive - uten at det var en trussel som ble fulgt i særlig lang tid. Ved scenekanten sto nervøse roadier, klare til å dra sangeren opp på scenen før neste strofe.

- Jeg vil at dere alle skal komme opp på scenen, inviterte deretter Iggy, og rundt 30 stormet opp og klemte og koste på sin helt, som sammen med Stoogesene kjørte gjennom hele 1973-skiva «Raw Power» og en del andre låter fra storhetsdagene.

Ikke en eneste låt fra bandets siste utgivelse, «The Weirdness» (2007), ble spilt.

For dem som ønsker seg gamle menn med et noe mer påkledd sceneshow her hjemme, kan Norwegian Wood allerede i juni friste med både Van Morrison, Roger Hodgson og Mark Knopfler. På Hove kan du finne et yngre klientell på scenen. Festivalen har også i år lagt seg på den harde linje, med blant annet Them Crooked Vultures, As I lay Dying og Arcade Fire på programmet.

3242

HTML EMBED

(Kilder: Independent, Capital Pictures, timesonline)