Gå til sidens hovedinnhold

Ikea dropper Danebo

Møbelgiganten stopper planlagt varehus.

Et styrevedtak i INGKA Holding B.V., IKEAs internasjonale morselskap, får betydning for Ikeas ekspansjonsplaner i Norge.

NA24 - din næringslivsavis

Vedtaket omhandler nye internasjonale retningslinjer for lokalisering, og fører dermed til at Ikea dropper planenen med å bygge et varehusprosjektet på Danebo i Larvik kommune. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Men Ikea Norge gir ikke opp tanken på å etablere seg i området. Nå jakter de på en ny tomt i Vestfold/Grenland som skal tilfredsstille de nye kravene.

- IKEA Norge ønsker et varehus i denne regionen. Parallelt med at vi avvikler alle avtaler knyttet til Danebo, starter vi arbeidet med å finne alternative tomter. Vi har et godt samarbeid med lokale myndigheter og vil gi arbeidet med en Vestfold/Grenland-løsning høy prioritet, sier Jon Simenstad, Ekspansjonssjef i IKEA Norge i meldingen.

Redusert vekst
På grunn av redusert vekst i salget har IKEA Norge vært nødt til å sette i verk tiltak ved varehusene. Beskjeden fra møbelgiganten er at kostnader har høyeste prioritet. Rådgiver Christen Røhnebæk sier dette ikke får konsekvenser for etableringen av et nytt varehus i Larvik-området.

- Nei, dette har ingen innvirkning på ekspansjonsplanene. Vi fortsetter som planlagt, sier Røhnebæk til NA24.

IKEA har også planer om å utvide sitt varehus i Trondheim. Denne utbyggingen blir ikke berørt av styrevedtaket i IKEAs internasjonale morsselskap.

- IKEA Leangen blir ikke berørt. Disse bestemmelsene gjelder etableringen av nye varehus, sier han.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken