Gå til sidens hovedinnhold

IKEA femdobles i størrelse

IKEA på Furuset skal bli gigantisk: Hele fem ganger så stort som i dag.

(iOslo): Plan- og bygningsetaten er derimot svært skeptiske til en slik gigantbutikk på grunn av det enorme bygningsvolumet. De har foreløpig hverken sagt ja eller nei til planene.

Betaler fotballbane
Planene på Furuset foreslår at der IKEA ligger i dag skal det bygges fotballhall og IKEA betaler regningen. Hallen skal ha to kunstgressbaner hvorav én med førstedivisjonsstandard, fem tennisbaner innendørs og tre utendørs, melder NRK Østlandssendingen.

Gigantbygning
Der hvor dagens idrettsanlegg på Stubberudfeltet ligger kommer IKEAs nye giganthus med parkering flyttet innendørs i to etasjer. Så kommer en såkalt teknisk etasje, og til slutt selve varehuset på toppen.

- Det får en bygningshøye på 25 meter, som tilsvarer åtte normaletasjer i en boligblokk. Vi mener dette fort blir en massiv og voldsom bygning med fare for å fremstå som monoton, sier Jacobsen ifølge NRK.

For å bryte monotonien, bør det vurderes andre fargevalg enn IKEAs blågule, ifølge etaten.

Redusere volumet
For å redusere volumet mener plan- og bygningsetaten at parkeringshuset kan graves ned i bakken, men IKEA er uenige:

- Det er helt sikkert teknisk mulig, men vi har hatt en konsekvensutredning av Stubberudmyra og grunnvannsforholdene der. Den anbefaler oss å ikke grave nevneverdig ned i grunnen. Det er viktig for det biologiske mangfoldet at grunnvannet er stabilt, ergo så har vi lagt parkering over grunnen i dette tilfellet, forklarer IKEAs prosjektleder Bård Valasjø.

Økt trafikk
Det er ikke bare det er ikke bare det store volumet på bygningen som bekymrer Plan- og bygningsetaten. Kvaliteten på friområdene og trafikkveksten er i et allerede nokså kaotisk område. Trafikken til og fra IKEA ventes å øke med 18 prosent.

Bård Valasjø ser ikke noe problem i dette. Han mener at denne trafikken ikke vil påvirke rushtrafikken i området ettersom handelen til IKEA foregår på dagen og kvelden og viser til analyser gjort av Asplan Viak.

Les flere nyheter hos IOslo.no.

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken