Gå til sidens hovedinnhold

Ikke fornøyd med Intel

Bjellesauen klarer ikke overbevise analytikerne.

Markedet tok ikke godt mot resultatene fra Intel. Aksjene ble sendt ned 5,25 prosent i etterhandelen til tross for at tallene toppet markedets forventninger.

Brikkeprodusenten Intel opplevde at resultatet etter første kvartal falt til 11 cents per aksje fra 25 cents per aksje i samme periode året før.

Omsetningen falt i samme periode til 7,1 milliarder dollar fra 9,67 milliarder i første kvartal året før, men havnet like over guidingen på 7 milliarder dollar selskapet ga i januar. Analytikerne hadde ventet at Intel ville legge frem et resultat på 3 cents per aksje fra en omsetning på 6,99 milliarder dollar, viser estimater fra Thomson Reuters skriver Marketwatch.

Bruttomarginen falt til 46 prosent fra 53,8 prosent, mens guidingen fra Intel i januar tilsa i nedre intervall av 40 prosent.

Konsernsjef Paul Otellini sa under en presentasjon av resultatet at salget av PCer bunnet ut i løpet av kvartalet, og at bransjen er i ferd med å returnere normale sesongmessig mønstre. Otellini tror bransjen nå har passert det verste fallet i salget.

På grunn av økonomisk usikkerhet og begrenset visibilitet kom ikke brikkeprodusenten med noen ny guiding, men sier at de internt venter en flat utvikling i omsetningen sammenlignet med første kvartal. Det er ifølge Marketwatch i tråd med forventningene til analytikerne.

Likevel var det mangel på nye utsikter som gjorde at markedet ikke ble fornøyd med tallene.

- Vi ville likt en mer overbevisning i Intels guiding, sier analytiker Bill Kreher i Edward Jones til Marketwatch.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua

Kommentarer til denne saken