Gå til sidens hovedinnhold

Ikke helt Stressless

Møbelkonsernet Ekornes kom ikke helt i mål i første kvartal i forhold til forventningene.

Ekornes har lagt frem et resultat før skatt på 124 millioner kroner for første kvartal, mot ventet 132 millioner kroner ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsinntektene endte på 669,6 millioner kroner, som heller ikke var helt opp ved analytikernes forventninger på 684 millioner kroner. Driftsresultatet endte på 123,3 millioner kroner, knappe 7 millioner kroner under estimatene innhentet av TDN Finans.

I samme periode i fjor omsatte Ekornes for 651,3 millioner kroner og fikk et driftsresultat på 122 millioner kroner og et resultat før skatt på 123,1 millioner kroner.

Lavere ordrebok
Tross en svak oppgang i ordreinngang fra 671 millioner kroner i første kvartal i fjor til 680 millioner i årets tre første måneder, så var ordrereserven lavere ved utgangen av årets kvartal.

Ifølge tallene fra Ekornes var ordrereserven ved inngang til april på 247 millioner kroner, en nedgang på 125 prosent sammenlignet med samme tidspunkt i fjor.

- Ordreinngang og ordrereserve etter første kvartal i fjor var meget god. Selv om ordreinngangen etter årets første 4 måneder er lavere enn i fjor, er likevel utsiktene for andre kvartal og resten av 2007 tilfredsstillende, heter det i en kommentar fra selskapet.

Ulik markedsutvikling
Det er spredning i utviklingen i Ekornes sine møbelmarkeder. Bortsette fra en negativ utvikling i det sentrale Europa så utvikler markedene seg godt i Europa.

Det amerikanske markedet fortsetter imidlertid den negative trenden fra fjerde kvartal, og Ekornes viser til det fallende boligmarkedet og konkurransen fra Kina.

I hjemmemarkedet i Skandinavia så er utviklingen god i Danmark og i Norge. Også etterspørselen fra Japan fortsetter i et positivt spor for Ekornes.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai