Gå til sidens hovedinnhold

Ikke homo nok

Amerikansk TV er ikke homo nok viser en undersøkelse.

(SIDE2:) Det er organisasjonen GLAAD (The Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) som står bak undersøkelsen, som har tatt for seg i hvilken grad homofile og lesbiske karakterer og spørsmål blir fremstilt i beste sendetid.

Kanalene fikk karakterene utmerket, godt, rimelig eller stryk basert på antall ganger lesbiske og homofile karakterer, spørsmål eller diskusjoner dukket opp mellom juni 2006 og mai 2007.

Ingen av kanalene fikk toppscore, men ABC fikk karakteren bra med 171 timer og 15 prosent i beste sendetid med serier som «Ugly Betty» og «Brothers & Sisters».

GLAAD konkluderte også med at flere kanaler burde ta lærdom av ABC, som blant annet var en av de første kanalene til å sende en serie med en homofil karakter, Billy Crystals Jodie Dallas i «Soap». Kanalen laget også kringkastingshistorie da Ellen DeGeneres kom ut av skapet på «Ellen» i 1997.

CBS og NBC fikk karakteren "rimelig". Førstnevnte fikk kritikk for å ha homofile og lesbiske først og fremst som ofre i politiserier.

- Siden NBC sluttet å sende «Will & Grace» har det vært svært få homofil og lesbiske innslag på kanalen, står det i rapporten ifølge Reuters.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte