Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kjøp spill på Internett

Vi har testet og sammenliknet de største norske nettbutikkene med de største varehusene. Det lønner seg ikke å kjøpe dataspill på Internett.

Din motivasjon for å kjøpe spill over nett i Norge, er at du skal få varene billigere.

Nettbutikkene slipper enorme utgifter med lokaler, butikkpersonale og forsikring, og disse kronene skal komme deg til gode.

Men gjør de det? Spillsonens svar er utvilsomt NEI.

Elkjøp er prisvinner

Vi tok 8 av de meste aktuelle spilltitlene på markedet og sammenliknet prisene i butikkjedene Elkjøp og Spaceworld, og nettbutikkene CDON.com og Best-buy.com (Expert sin nettbutikk).

Resultatet er skuffende. Elkjøp er soleklar prisvinner, og ligger ofte en hel 100-lapp under konkurrentene.

Den andre butikkjeden vi sjekket var Spaceworld, og de kom helt på dumboplass med de desidert dyreste prisene på spill i denne testen.

Mellom disse to kjedene kommer CDON.com på 2. plass og Best-buy.com på 3. plass. CDON.no er dermed et solid alternativ, men husk at du må legge til 29 kroner i porto på alle prisene.

Hos Bestbuy.no må du regne nesten 100 kroner ekstra i frakt!

Priseksempel 1:

Ønsker du deg «Halo» til Xbox slipper du unna med 299,- hos Elkjøp og Spaceworld, mens du må ut med hele 594,- hos Best-buy.com! Prisen hos CDON.com er 538,-.

Priseksempel 2:

Er du Gamecube-fan og ønsker deg spillene SSX 3 eller FIFA 2004 bør du imidlertid klikke deg inn på CDON.com. Begge spillene koster her 538,- mens hos både Elkjøp og Spaceworld må du ut med 599,-.

Priseksempel 3:

Ønsker du deg den eksklusive PS2-tittelen «WRC 3» bør du gå til Elkjøp. Her koster spillet 399,- mot hele 599 hos Spaceworld, 490,- hos Best-buy.com og 528,- hos CDON.com.

Priseksempel 4:

Er du Gamecube-fan og vil ha spillet «Zelda: The Wind Waker» bør du også ta turen til Elkjøp hvor prisen ligger på 499,-. Hos Spaceworld må du legge på 100 kroner til 599, mens CDon.com leverer spillet i postkassen for 568,-. Best.buy.com har ikke spillet i det hele tatt...

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken