Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke lønnsomt å jobbe som modell

Vi har tatt en prat med en av medlemmene på Me, som påstår at modellyrket ikke er like lønnsomt som det alle tror.

(SIDE2): Mange unge jenter drømmer om å bli modell, og vi har tatt en prat med Christina alias Liller på Me, som er i stallen til Team models og Eivor Øverbø. Vi spurte hvordan hun ble modell og hvordan hun trives med det.

Vil satse
- Jeg, internettavhengig som jeg er, var på Det Nyes internettside for noen år siden og så at man kunne melde seg på casting for årets ansikt. Det gjorde jeg, men hørte ikke noe som helst. Jeg tok hurtigruta til Tromsø og lå over hos en filletante mens jeg var på castingen for årets ansikt i Nordens Paris. Der ble jeg og to andre jenter valgt ut til å være deltakere. Eivor Øverbø satt i juryen og ble min modellmamma i Team models. Hele min oppvekst har jeg hørt at jeg burde bli modell pga. høyden og det faktum at jeg er tynn, men jeg har aldri brydd meg eller tatt det seriøst, så det er litt gøy, forteller Liller.

- Jeg trives godt med å være modell. Jeg flyttet til Oslo for ca. tre måneder siden for å satse litt. Det er ikke så altfor mange jobber her i Norge, og det er mange om beinet, men det er gøy når det først blir jobb. Det beste er resultatene - i form av bildene i blader osv. Det verste må være jobber av typen 18 timer i bikini i snøen i desember.

Tro på deg selv
Hva kan Liller anbefale andre som ønsker å bli modeller?

- Det finnes ulike former for modeller; motemodeller, voksenmodell, reklamemodell osv. Det viktigste er å ha glimt i øyet, personlighet og tro på seg selv. Ta kontakt med et byrå hvis dere mener dere har det «lille ekstra». Når det gjelder motemodeller er det en fordel å være naturlig slank og høy, men kravene er høyere i utlandet enn i Norge.

Tenker fremover
Videre forteller Liller at drømmen ikke er å leve som modell, men å tjene seg opp nok penger til å kunne trekke seg tilbake og starte en kafé ved havet, i Andenes.

- Dessverre er det ikke særlig lønnsomt å jobbe som modell, i motsetning til hva alle tror. Slår man igjennom i utlandet og får kampanjer er det selvfølgelig en annen sak. Om jeg kan tjene brukbart og jobbe som modell skal jeg prise meg lykkelig, men om det er sannsynlig vil bare framtiden vise.

I tillegg vil hun gjerne bli ferdigutdannet som kunstner. Hun har tegnet hele livet, og både maler, designer klær og skriver bok. Hun drømmer også om å finne en å dele livet med og skaffe seg en liten hund.

Til slutt forteller hun at hun bruker Me til å holde kontakten med venner, møte nye folk og skape kontakter. Hun oppfordrer deg til å besøke hennes blogg på Me for å stemme henne frem i konkurransen som vert for Fashion TV.

Besøk Liller her

Meld deg inn i Me her

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar