Gå til sidens hovedinnhold

Ikke noen festløve

«Mario Party 8» er mer et ok nachspiel, enn hæla i taket.

(Spillmagasinet): «Mario Party» har holdt det gående i snart ti år og «Mario Party 8» er seriens første Wii-spill. I hovedmodusen skal du og de du spiller med flytte brikker rundt om på ulike Nintendo-inspirerte spillbrett, og konkurrere mot hverandre i diverse småspill.

Du kan være ond

Hver rute på brettet gjør et eller annet spesielt, for eksempel får du penger hvis du stopper på de som er blå. Pengene kan brukes til å kjøpe stjerner, og vinneren er den som sitter igjen med flest stjerner når spillet er over.

Underveis får du også tak i diverse gjenstander, blant annet lar en deg rappe penger fra andre spillere. Så lenge du spiller sammen med mennesker kommer den ene onde latteren til å følge den andre.

Jeg synes ikke det var fullt så artig å være ond mot datamotstanderne, og hvis maskinen er med må du i tillegg må du lide deg gjennom den sine trekk. Det blir fort enormt kjedelig, å spille hovedmodusen alene eller sammen med færre enn tre andre mennesker er et eneste stort gjesp.

Artige småspill

De mange småspillene bruker bevegelsesmulighetene i Wii-kontrollen på et eller annet vis, og er som oftest både intuitive og underholdende. Blant annet skal du kaste lasso, skyte på blink, og kjøre en slags fremtidsvariant av snowboard.

Ingen av dem når riktignok opp til de i «WarioWare: Smooth Mooves» eller «Rayman Raving Rabbids», men det er ikke langt unna.

Viktige tilfeldigheter

Problemene jeg har nevnt til nå er bare for småplukk å regne sammenlignet med den virkelige festbremsen. I «Mario Party 8» sin hovedmodus spiller tilfeldigheter hovedrollen, hvis du har uflaks med terningen risikerer du å rykke tilbake til start og/eller gå rett ned fra første- og til sisteplass.

Etter et par voksenbrus spiller det ikke noen stor rolle, når jeg testet «Mario Party 8» i festlige lag lo vi godt hver gang noen måtte begynne fra start igjen. I litt mer edrulige selskap var det derimot enormt frustrerende, og vi byttet kjapt over til småspillmodusen.

I den konkurrerer du/dere utelukkende i de mange minispillene, og i tillegg slipper dere all ventingen på datamotstanderne. Dessverre må du gjennom hovedmodusen et par ganger for å låse opp alle småspillene, men det tar heldigvis ikke så altfor lang tid.

For småspill-fansen

Når det er gjort eller terningen oppfører seg og du bare spiller med andre mennesker, er «Mario Party 8» kjempemorsomt. Hvis du er hypp på en ny minispillsamling, lei «WarioWare: Smooth Mooves» og « Rayman Raving Rabbids», og villig til å lide deg gjennom hovedmodusen, er spillet verdt en titt.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Reklame

Siste sjanse: Salg på Pyton-helt, Pondus og mye annet