Gå til sidens hovedinnhold

Ikke overbevisende Priest-DVD

Heavy Metal-veteranene Judas Priest er ute med DVD-en «Rising In The East». En sprek og vital konsertvideo, men er den bedre enn «Priest...live» fra 1987?

(SIDE2): «Rising In The East» er en konsert-DVD som lever opp til den gistrende konserten som Judas Priest leverte i Oslo Spectrum i mars i fjor.

Hitparade
Klassiske låter som «Breaking The Law», «Living After Midnight» og «Turbolover» er med, sammen med de sterkeste låtene fra den siste platen, «Angel of Retribution».

Lyden er skarp og fin, Rob Halford er fortsatt en metalgud og versjonene holder i massevis. Likevel sniker det seg inn en følelse av at det ikke er rare steget opp fra «Priest...live»-konserten fra 1987, til «Rising In The East» fra 2005.

Samme sangene
Låtutvalget er omtrent det samme, bortsett fra hits som «Painkiller» og «A Touch of Evil», som kom på begynnelsen av 1990-tallet. Til gjengjeld må gamle klassikere som «Parental Guidence» og «Head Out On The Highway» fra «Priest...live» vike plass for sangene fra «Painkiller»-platen, og de middelmådige sangene fra «Angel Of Retribution».

Dessuten er det et litt slappere og mer innesluttet Judas Priest som møter oss på den nye konsertvideoen, som var i salg fra 16. januar. Scenen er mørkere, frontmann Rob Halford mangler litt av publikumsfrieriet fra 1987 når han går bak mørke solbriller, hastig fra det ene hjørnet av scenen til det andre.

Synger bra, men dårligere
Det skal også nevnes at selv om Halford fortsatt har en sterk og god sangstemme, har han ikke den samme styrken i stemmebåndene som i gamle dager.

De hårfagre gitarheltene, KK Downing og Glen Tipton, er også mer tilbakeholden på scenen, og virker ganske fornøyd med å fremføre sine geniale riff og soloer. På «Priest...live» var de derimot langt livligere, der de poserte i formasjon med sine flagrende puddelfrisyrer.

Ingen bonusmateriale
Utgivelsen er også blottet for bonusmateriale. Ville det ta livet av Priestene om det var et intervju eller en musikkvideo med som krydder?

«Rising In The East» byr på gode versjoner av Priest-slagerne, den er velprodusert og severdig. Men ikke i større grad enn «Priest...live», som du finner i sin helhet sammen med masse Priest-videoer på samlingen «Electric Eye».

Si din mening:

Reklame

NÅ: Enormt salg på alt du trenger til løping