Gå til sidens hovedinnhold

Ikke plass til HD-fotball

Det blir trangt i bakkenettet om fotballen i 2009 også skal sendes i HD.

Fotballforbundet vil verken bekrefte eller avkrefte hvem som får rettighetene. Ifølge markedsavdeling i Norges Fotballforbund jobber man nå med at få på plass de siste brikkene. Og om sendingene vil bli overført i HD er det ingen som vil si noe om.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Dersom fotballen også skal sendes i HD kan kraftleverandøren Lyse, med sin satsning Altibox seile opp som et naturlig valg.

- Vi er langt foran det digitale bakkenettet, forteller Ove Jølbo, informasjonsdirektør i selskapet.

- Dette arbeidet startet vi seks år før det digitale bakkenettet, fortsetter han.

Lyse vet ennå ikke om de får ta del i rettighetene.

Begrenset kapasitet
Geir Sundal, avdelingsdirektør i Post- og teletilsynet, kan også fortelle om begrensninger i det digitale bakkenettet dersom en TV-kanal ønsker å overføre HDTV.

- Det er helt klart kabel og satellitt har mye større kapasitet ved overføring av HDTV. Det nærmest ubegrenset hva man kan overføre her, forteller Sundal.

Satellitt og kabel
Under EM ble HD-sendingene overført via satellitt og kabel. Skal kampene sendes til samme tid i det digitale bakkenettet vil det ikke bli lett å få plass i det digitale bakkenette ifølge Post- og teletilsynet.

- Å sende flere fotballkamper samtidig i det digitale bakkenettet vil være en solid utfordring. Det vil strengt tatt ikke være plass før 2010, da det analoge nettet slås av – og fortsatt da vil det være begrensninger, fortsetter Sundal.

Norges Televisjons kommunikasjonsdirektør Anne Karin Augland bekrefter dette.

- Bakkenettet har begrenset kapasitet.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Her får du munnbind levert helt hjem

Kommentarer til denne saken