(SIDE2): Hva får man dersom man tar en gift fotballspiller, en tidligere realitydeltaker og rister det sammen med utroskapsanklager?

Jo, et britisk rettsdrama, som foregår på flere plan - også i media og twitter.

Navnløs
Glamourmodellen Imogen Thomas (28) ble kjent etter å ha deltatt i Big Brother, og har datet blant annet fotballspiller Jermain Defoe og komiker Russel Brand. Og hun skal ha vært den angivelige elskerinnen til en av øyrikets mest kjente og suksessrike fotballspillere i sju måneder.

Han nevnes ikke med navn - selv om et kjapp internettsøk avslører hvilken Premier League-spiller det er snakk om.

Han har nemlig skaffet seg et rettspålegg - en såkalt gagging order. Det betyr at han har fått rettens medhold i at medier og eventuell elskerinne må holde helt kjeft. Han har derimot ikke benektet i rettspapirer å ha hatt et forhold til Thomas.

- Dersom dette er måten private rettspålegg fungerer, så er det noe alvorlig feil med lovverket, sier Thomas, som reagerer på at hun ikke kan forsvare eller uttale seg i saken siden hans navn skal hemmeligholdes.

- Det virker som om disse påbudene eksisterer kun for å beskytte høyt profilerte personer. Jeg vet jeg gjorde noe galt, men det er han som har kone og barn. Det er han som var utro. Nå er det mitt liv som er i ruiner, sa hun til Sunday Mirror da det rettslige påbudet kom.

Mannen er ikke den eneste - et 30-talls britiske fotballspillere har gått rettens vei og fått en slik gagging order de siste årene.

Motsøksmål
Imogen på sin side truer derimot nå med å saksøke fotballspilleren, fordi hans advokat påstår hun forsøkte å presse 100.000 pund - en drøy million - av fotballspilleren i bytte mot å tie om forholdet.

Britisk presse mener nå å vite at Thomas vil gå rettens vei, dersom utpressingsanklagene nevnes igjen.

- Jeg blir spottet på grunn av utpressingsanklagene, men på grunn av rettspålegget kan jeg ikke engang forsvare meg selv, skal hun ha fortalt venner.

Det angivelige forholdet mellom de to ble første gang omtalt i The Sun - uten at hans navn da ble nevnt. Med rettens påbud, begrunnet i at han har familie som må beskyttes, har navnet så langt blitt holdt utenfor mediene.

Saksøkte twitter
Det betyr ikke at alle holder helt kjeft, på alle arenaer. En tidligere BBC-journalist nevnte spillerens navn på sin twitterside, og nå må han møte i retten for å svare på hvorfor han gikk mot rettens ordre. Blir han funnet å ha vis forakt for retten, risikerer han fengselsstraff opp mot to år

Lignende tilfeller er ikke vært for retten, og saken kan dermed skape presedens. Også Twitter er saksøkt, fordi de bidro til at navnet hans kunne offentliggjøres.

Men etter at journalist-twitringen førte til rettsmøte og Twitter er saksøkt, reagerte flere hundre andre med å sende ut tweets der fotballspilleren ble navngitt.

(Kilde: Daily Mail, Sunday Mirror, Side3)