Gå til sidens hovedinnhold

Edderkoppgift mot impotens

Forskere vil kurere impotens ved å bruke giften fra verdens mest dødelige edderkopp.

(SIDE2:) Et bitt fra den amerikanske bananedderkoppen Phoneutria nigriventer kan føre til langvarig og smertefull ereksjon hos menn, skriver HealthDay.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Denne uken holdt forskere fra Brasil og USA en konferanse om forskningen rundt den giftige edderkoppen. Målet er å finne ut om giften kan brukes til å kurere impotens hos menn, uten at den er smertefull.

LES OGSÅ: Er dette bare sexmyter?

Impotente rotter
Foreløpig er giften bare testet på rotter. Ved å skille ut giften og bruke en renere form av den ble stoffet injisert i rotter som lider av impotens og høyt blodtrykk. Dette viste at rottene fikk høyere nivå av nitrogenmonoksyd, som fører til avslapning og ereksjon.

Den brasilianske forskeren Kenia Pedrosa Nunes, som ledet undersøkelsen, har lenge visst om sideeffekten av edderkoppbittet.

– I Brasil er det vanlig å bli skadet av farlige dyr, så vi har visst om giftens birkninger en stund. Nå har vi bevist at den kan normalisere ereksjoner. Riktignok bare hos rotter så langt, sier hun til HealthDay.

Økende impotens
Impotens er et økende problem hos den mannlige delen av befolkningen.

30 til 50 prosent av norske menn i alderen 40 til 70 år rammes av forskjellige grader av ereksjonssvikt.

Grunnen kan være både psykisk, som for eksempel forventningspress, og fysiologisk, i form av for eksempel diabetes. Lidelsen er mest vanlig i den eldre delen av befolkningen, men kan også forekomme som en bivirkning av medisiner, røyking og fedme.

Kommentarer til denne saken