(SIDE2:) «World War Z» er en av årets mest påkostede storfilmer, og føyer seg inn i rekken av blockbustere som har premiere i sommermånedene.

I forbindelse med norgespremieren på filmen, velger vi å hylle en av våre sommerfilmfavoritter. «Independence Day» er Ukens klassiker.

HTML EMBED

- Fox vurderte å la filmen ha premiere på Memorial Day og heller gi den navnet «Doomsday».

- Da regissør Roland Emmerich drev promotering av «Stargate», fikk han et spørsmål fra en journalist om hvorvidt han trodde på romvesener. I samme øyeblikk fikk han ideen til «Independence Day».

- Matthew Perry fikk tilbud om rollen Jimmy Wilder. I stedet gikk rollen til Harry Connick Jr.

- Perrys far, John Bennet Perry, spiller Secret Service Agent i filmen.

- Interiøret i Det hvite hus ble bygget for filmen «Den amerikanske presidenten». Senere ble det brukt i «Mars Attacks!»

- Det ble laget mer enn 70 falske nyhetsinnslag for filmen.

- Som de fleste andre filmer, inneholder den en rekke feil. Se noen her:

HTML EMBED

- Ingen annen film har hatt så mange miniatyrmodeller som «Independence Day». Fordi man i dag bruker data framfor miniatyrer, vil den trolig beholde rekorden.

- I scenen hvor Will Smith drar med seg et romvesen i ørkenen, utbryter han «And what the hell is that smell?» Dette sto ikke i manus, og Smith sa det fordi det luktet veldig vondt i området.

- Mot slutten av filmen eksploderer romskipet etter at Russell Casse flyr inn i skipets hovedvåpen. Eksplosjonen av våpenet er nøyaktig samme spesialeffekt som når Empire State Building eksploderer, men snudd på hodet.

- Mae Whitman spilte presidentens datter Patricia, og var sju år gammel da hun spilte i filmen. Hun er fremdeles skuespiller, og de siste årene har du kunnet se henne i filmer som «Scott Pilgrim vs. the World», «The Perks of Being a Wallflower» og «Arrested Development».

- James Duval spilte Russels stesønn Miguel. Han var 23 år gammel da han spilte i filmen. Også han er fremdeles skuespiller, og er for tiden aktuell i imponerende 13 filmer - ingen av dem kjente.

- Lisa Jakub spilte Alicia som 17-åring. Hun har en blogg, hvor hun blant annet skriver om sitt tidligere liv som skuespiller. «Det er rart for meg å skrive om dette. Jeg har brukt de siste ti årene på å flykte fra fortiden min. En venn sa at jeg er så hemmelighetsfull om mitt tidligere liv, at jeg virker som en som har drept familien og flyttet til en annen stat (...) Jeg har ikke drept noen. Jeg var bare en skuespiller,» skriver hun. I dag er hun gift og jobber som skribent.

- Giuseppe Andrews var 16 år da han spilte Miguel og Alicias bror Troy. Han er fremdeles skuespiller, men først og fremst musiker, regissør og manusforfatter. Han har også sin egen nettside.

- Ross Bagley spilte Will Smiths sønn Dylan da han var sju år gammel. Han har studert film og TV, og jobber i filmindustrien. For øyeblikket spiller han inn «Dead Ringer» - en film som neppe kommer på kino. Du kan følge ham på Twitter.

Kilder: IMDb, Missnevainc.blogspot.no, Wikipedia, YouTube

Ukens klassiker: