Gå til sidens hovedinnhold

Indere avslutter Sinvest-kontrakt

Sinvest nekter å gi slipp på kontrakten til det indiske oljeselskapet.

Det indiske oljeselskapet Reliance Industries har terminert leieavtalen for Sinvests borerigg Depp Driller 1. Sinvest bestrider termineringen.

NA24 - din næringslivsavis

Riggselskapet Sinvest som snart er et heleide datterselskap av det indiske offshoreselskapet Aban Lloyd, har fått en overraskende melding om at kontrakten for den oppjekkbare boreriggen Deep Driller 1 er terminert.

Det er det indiske oljeselskapet Reliance Industries som den 7. februar har meddelt Sinvest ta de terminerer kontrakten. Kontrakten hadde en lengde på 18 måneder.

Det var forventet at riggen skulle mobilisere til Reliance-kontrakten i løpet av få uker etter at den har ferdigstilt en jobb for Hardy Exploration & Production i disk farvann.

Sinvest setter nå i verk tiltak for å få flyttet den oppjekkbare boreriggen til Singapore hvor det forventes å finne nytt arbeid til enheten. Sinvest og deres felles driftsselskap Premium Drilling med Awilco offshore, mener markedsforholdene er meget gode for denne typen rigger.

Sinvest har i forbindelse med meldingen bestridt Reliance mulighet til å avslutte kontrakten, og har bedt Reliance om å trekke tilbake varslet og gjennomføre kontrakten.

Deep Driller 1 er en Baker Marine Pacific-klasse oppjekkbar borerigg som kan bore på inntil 375 fots havdyp.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant