Lesertur med Reiser & ferie

India er landet med de store kontrastene, og et land der mange får sitt livs aller største reiseopplevelser. Hit går også den første medlemsturen med Den norske reiseklubben. Blir du med?

Dato 4.–16. februar 2013
Pris 15 350 kr for medlemmer av Den norske reiseklubben (årsmedlemskap koster 490 kr)
Tillegg for ikke-medlemmer 2000 kr
Tillegg for enkeltrom 3500 kr

Turen forutsetter minst 15 påmeldte.

Påmeldingsfrist 3. desember.

Inkludert i prisen

* Flyreise Oslo–Dehli t/r inkl. flyskatter. (NB! Disse kan forandre seg litt frem til billettutstedelse.)
* 10 netter med dobbeltrom på hotell, frokost inkludert.
* Velkomstmiddag. (Drikke kommer utenom.)
* Lunch og middag i Ranthambore dag 7.
* Transport fra og til flyplass i India.
* Transport og sightseeing ifølge program.
* Inngang til severdigheter ifølge program.
* Lokale engelsktalende guider.
* Norsk turleder med fra Oslo.

Ikke inkludert

* Visum (ordnes via Indias ambassade i Oslo)
* Måltider og drikke ikke spesifisert i programmet.
* Tips til sjåfører og guider. (Det er vanlig med rundt 50 kr dagen.)
* Reise- og avbestillingsforsikring (anbefales).

Med på reisen er norsk reiseleder fra World Tours gruppespesialisten og journalist fra Reiser & ferie eller Destinasjoner.no.

Kontakt Hanne Marit Schultz på mail eller telefon +47 22 34 06 20 for bestilling eller mer informasjon om turen.

Reiseruten i India

Dag 1: Oslo – Dehli
Vi flyr til Dehli med Finnair via Helsingfors, sjekker inn på hotellet og får en halvdags sightseeing. Blant annet skal vi se hindutempelet Laxmi Narayan, India Gate, parlamentsbygningen og Vice Regal Palace. Vi skal også besøke Qutub Minar, som er det høyeste steintårnet i India og som ruver 72,5 meter over bakken. Etter sightseeingen drar vi tilbake til hotellet og har ettermiddagen til avslapning og avklimatisering. Velkomstmiddag på lokal restaurant.

Dag 2: Dehli
Frokost på hotellet. Halvdagssightseeing med start i Old Dehli hvor vi skal besøke Jama Masjid, den største moskeen i India. Vi skal se Chandni Chowk, som er et stort markedområde i Old Delhi før vi drar videre til Red Fort. Ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dag 3: Dehli – Jaipur
Frokost på hotellet og utsjekking før vi kjører i privat buss til Jaipur. Byen ble grunnlagt av Maharaja Sawai Jai Singh II i 1727. I 1853 ble byen malt rosa til ære for besøket av Prins Albert. Bortsett fra den travle trafikken av sykler, biler og busser, ser det ut som lite har endret seg siden da. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 4: Jaipur
Frokost på hotellet før vi besøker Amber Fort. Her får de som ønsker mulighet til å ri opp til fortet på elefanter! Etter lunch drar vi videre for å besøke Maharajas Palass og Jantar Mantar-observatoriet. Vi kjøres tilbake til hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 5: Jaipur
Frokost på hotellet og resten av dagen til fri disposisjon for å utforske Jaipur, slappe av ved bassenget eller shoppe. Jaipur er kjent som et eldorado for shopping, og her kan man gjøre mange gode kupp.

Dag 6: Jaipur – Ranthambhore nasjonalpark
Frokost på hotellet og utsjekking. Vi kjører til Ranthambhore, som er en av de største nasjonalparkene i Nord-India. Vi sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til egen disposisjon.

Dag 7: Ranthambhore nasjonalpark
Full dag med safari i Ranthambhore nasjonalpark! Området dekker nesten 400 km2 og det er her vi vil ha størst mulighet til å se tigre, men det er dessverre ingen garanti. Parken har derimot også aper, bjørner, hyener, leoparder og mange typer hjortedyr. Vi starter med første safari før frokost, da det er størst mulighet for å se tigre. Så tilbake på hotellet for frokost og litt avslapning, før vi tar en ny safaritur på ettermiddagen.

Dag 8: Ranthambhore – Agra
Etter frokost sjekker vi ut og setter kurs mot Agra. Vi besøker den praktfulle spøkelsesbyen Fatehpur Sikri, som ble bygget i 1569 og forlatt 15 år etter grunnet tomme vannbrønner. Etter innsjekk på hotellet drar vi videre til Agra Fort. Denne majestetiske bygningen i rød sandstein ble påbegynt i 1565 av den største mogulkeiseren Akbar. Resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 9: Agra – Dehli

Frokost på hotellet og utsjekking. Vi drar for å besøke Taj Mahal – den største kjærlighetshistorien noen gang fortalt. Når Shahjans elskede kone Mumtaz Mahal døde, startet mannen å bygge et minnesmerke for henne. 20 000 menn jobbet i over 20 år for å bygge den spektakulære Taj Mahal. Etter besøket setter vi kursen tilbake til Dehli. Sjekker inn på hotellet og har resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 10: Dehli – Oslo
Frokost på hotellet og transport til flyplass for innsjekking. Fly Dehli – Oslo via Helsingfors.

Velkommen hjem og takk for en minnerik og spennende tur med Den norske reiseklubben!

Den norske reiseklubben

Er du reiseglad, kunnskapstørst og/eller sosialt anlagt, så håper vi du har lyst til å bli med i vår nye reiseklubb, som vi enkelt nok har valgt å kalle Den norske reiseklubben (DNR).

DNR er et samarbeid mellom Reiser & ferie, World Tours gruppespesialisten og Destinasjoner.no, og målet er å skape et hyggelig miljø for reiseglade som vil være med oss på tur, komme på temakvelder og dessuten nyte godt av en rekke reiserelaterte medlemsfordeler.

Dette får du

Medlemskap i Den norske reiseklubben (DNR) koster 490 kr for ett kalenderår per person. Da får du blant annet:

* Tilbud om å bli med på spennende leserturer med reiseleder fra DNR.
* Spesialtilbud på Reiser & ferie-abonnement.
* Invitasjoner til temakvelder og andre arrangementer.
* Gavekort på 200 kr hos nettbutikken Handysize.no.
* Gavekort for fotobok hos Japan Photo til 500 kr.
* Rabatter hos fremtidige samarbeidspartnere.
* Nyhetsbrev fra DNR.
* Ønsker du å melde deg inn i Den norske reiseklubben, eller å vite mer, så send oss en e-post, eller ta kontakt på telefon +47 22 34 06 20.

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir