Tigere er bare ett av dyrene du kan møte på veien inn i den indiske jungelen, forhåpentligvis på trygg avstand. Elefantryggen er et foretrukket oppholdssted, men jeeper er også transportmidler som brukes i de mange nasjonalparkene som arrangerer turene.
To–tre dager i landets fantastiske fauna er ofte nok til å oppleve det enormt varierte dyrelivet. I tillegg til tigere vil du (nesten) garantert se elefanter, villsvin, ulike slanger (blant annet kobraer), dovendyr og bjørner, samt sjeldne nesehorn, apekatter og et fascinerende fugleliv. Påfugler og storker er vanlige syn, førstnevnte særlig rundt vannhull, der hannene ofte duellerer.
Jo lengre ut på våren du kan vente, gjerne til ut i april og mai, jo større er sjansen for å oppleve de store dyrene. Da begynner nemlig de små vannpyttene og bekkene inne i jungelen å tørke opp, og dyrene må oppsøke de større vannhullene i jakten på vann. Noe som gir gode muligheter for ikke minst fotointeresserte. Vær oppmerksom på at parkene stenger i juni eller juli på grunn av temperaturen og de etter hvert voldsomme skybruddene som følger med monsunen.

Indias beste nasjonalparker


Corbett nasjonalpark

Dette er den eldste og mest kjente av de indiske nasjonalparkene, som sprer seg ut over mer enn 500 kvadratkilometer. Navnet stammer fra en tidligere britisk storviltjeger, som skjøt en rekke menneskeetende tigere i området, før det ble gjort om til nasjonalpark.
De fleste kommer hit på grunn av dyrene, som også inkluderer elefanter og dovendyr. Naturen er overdådig, med vakre fjell i Kumaonregionen og en tykk jungel full av opplevelser. I selve parken er det flere overnattingsalternativer.

Bandhavgarh nasjonalpark

Mange av de større nasjonalparkene er såpass store at besøkende ofte blir skuffet når tigeren uteblir, men det er sjelden tilfelle i Bandhavgarh. Parken, som ligger midt i landet, er beskjeden i størrelse, og har samtidig den høyeste tettheten av tigere av samtlige indiske parker (cirka 50 individer totalt).
De fleste kommer hit på grunn av det store kattedyret, for det er ikke så mye annet å se i det røffe skogsterrenget. Et par dager holder, da er du nesten garantert å få oppleve et av de mektige dyrene enten hvilende på en bambusknoll eller snikende på vei mot en rådyrfamilie.

Kaziranga nasjonalpark

Denne parken, i den nordøstlige delen av delstaten Assam, er på UNESCOS verdensarvliste, og huser et av subkontinentets mest sjeldne arter – det enhjørnede indiske neshornet. Dette dyret ble på et tidspunkt nesten utryddet etter en intens jakt, men er nå i vekst. Andre store attraksjoner i denne parken er bisonokser og villsvin.
De tre overnattingsalternativene består enten av telt, enkle rom eller hytter.

Kanha nasjonalpark

Dette er av mange regnet som Indias flotteste skogområde. Kanha ligger i delstaten Madhya Pradesh, og det sies at skogen her inspirerte forfatteren Rudyard Kipling til å skrive klassikeren Jungelboken.
Her inne finner du hjemmet til blant annet tigere, rådyr, bisonokser, slanger, hegrer, sjakaler samt en rekke andre kjente og ukjente to- og firbente dyr. Siden det er langt til nærmeste flyplass og togstasjon er ikke parken lett tilgjengelig, men de færreste som tar bryet med å reise hit angrer på den avgjørelsen.

BLI ABONNENT