Gå til sidens hovedinnhold

- «Indian Summer» skaper kjøpsanledning

Meglerhusene er negative til Telenors indiske eventyr, men likevel positive til selskapet.

Analytiker Andrew Lee i Citigroup fant flere positive sider under kapitalmarkedsdagen til Telenor tidligere i uken. Særlig ble de oppløftet over hva telekjempen sa om den frie kontantstrømmen fra den nordiske virksomheten.

NA24 – din næringslivsavis

Det mest negative var nok en gang India, likevel er ikke alt dystert. Tittelen på analysen «Indian Summer» skaper kjøpsmuligheter.

Lee og Citi er fortsatt ikke overbevist med tanke på Telenors satsing i India. Han trekker frem at ledelsen gjentok målet om å gå break-even på driftsresultatet før avskrivninger (EBITDA) innen tre år, og break-even med kontantstrømmen fra driften i løpet av fem år, og Baksaas & Co skaper tillit med denne holdningen.

- Kjøpsanledning
- Men det er fortsatt få detaljer som støtter denne tilliten, det er ingen riktige referanser og priskonkurransen er fortsatt intens. Vi er komfortable med vår verdsettelse på India med minus 8,3 milliarder kroner mot konsensus minus 6,4 milliarder kroner, heter det i rapporten.

Analytikeren venter at effektivitetsprogrammet i Sverige vil bære frukter. Kostnadsreduksjonene i både Sverige og Danmark vil gjøre det lettere for Telenor-ledelsen å nå målet om fri kontantstrømme på 10 milliarder kroner.

Citigroup-analytikeren ser at oppdateringen rundt kontantstrømmen fra de nordiske virksomhetene kan medføre høyere verdsettelse.

- Indiske vanskeligheter er ikke nytt, men dårlig sentiment kan gi et press på aksjen på kort sikt. Vi ser på dette som en kjøpsanledning, skriver Lee i analysen.

Han har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 70 kroner på Telenor-aksjen.

Flere hever kursmålet
DnB Nor Markets ble også overbevist under kapitalmarkedsdagen. De er komfortable med en estimert kontantstrøm på 10 milliarder kroner

- Vårt inntrykk her er at Norge går svært bra i det korte bildet og at kuttene i Danmark og Sverige kommer sterkere og raskere enn tidligere antatt. Samlet sett oppjusterer vi EPS for inneværende år med 2,3 prosent. Etter vårt syn bør rabatten i aksjen komme ned i tiden fremover, skriver meglerhuset DnB Nor i sin morgenrapport onsdag.

De oppjusterer kursmålet til 81 kroner fra 79 kroner, og gjentar kjøpsanbefalingen.

SEB Enskilda hever kursmålet i Telenor til 67 kroner fra 62 kroner, men har valgt og nedgraderer anbefalingen til hold fra kjøp.

Under kapitalmarkedsdagen ble det klart at Telenor ikke kommer til å betale utbytte for 2009. Først i 2011 vil aksjonærene kunne vente å få tilbakebetalt penger fra selskapet etter regnskapsåret 2010. Dette ble tatt mot som en skuffelse i markedet som svarte med å sende aksjekursen ned.

Les mer. - Telenor stanser spekulasjonene og Holder på målene

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Kommentarer til denne saken