Gå til sidens hovedinnhold

«Indiana Jones»-statist saksøkt

Lucasfilm saksøker statisten som avslørte deler av handlingen i «Indiana Jones».

(SIDE2): Det er for tiden en dårlig periode for folkene bak «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull». Først avslørte en statist handlingen i filmen, så stjal en tyv konfidensielle bilder og informasjon.

Nå er statisten som brøt taushetsløftet saksøkt.

Brøt avtale
Produsentene av «Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull» er ikke fornøyde med at statisten fortalte mediene om handlingen - som til da hadde blitt holdt hemmelig.

En rettskjennelse sier at statisten bevisst brøt avtalen han hadde signert i forbindelse med filmopptaket.

Signerer kontrakt
Det er ikke hvem som helst statisten har hisset på seg. Steven Spielberg står for regien, George Lucas produserer og stjerner som Harrison Ford, Cate Blanchett og Shia LaBeouf har store roller.

- Vi ber hver skuespiller og andre i staben om å signere en taushetsavtale, fordi vi vil beskytte filmens spenning og overraskelser for publikum, sier Lucasfilms Lynn Bartsch ifølge CNN.

Trolig vil statistens scene kuttes bort på grunn av avtalebruddet.

Fant tyven
Heldigvis får Spielberg og Lucas også gode nyheter. Tyven som tok med seg flere datamaskiner og bilder brukt i forbindelse med filmen, er arrestert.

Tyvegodset skal ha inneholdt konfidensielt filmmateriale, skriver Associated Press.

Flere av bildene har blitt forsøkt solgt via internett. Politiet lot som om de var interesserte kjøpere, og fikk på den måten tak i tyven.

Reklame

Regntøyet du trenger til den norske sommeren