Gå til sidens hovedinnhold

Indisk milliardær overtar Intentia

Det svenske programvareselskapet Intentia har fått en av IT-verdenens store profiler som eier. Nå venter en real hestekur for selskapet mange spådde konkurs for et halvt år siden.

Det amerikanske selskapet Symphony Technology Group vil investere 256 millioner svenske kroner i Intentia om alle opsjoner blir løst inn i aksjer. Dette vil selskapet, som eies og drives av indiske Romesh Wadhwani, en aksjeandel på 37,2 prosent og gjøre Symphony til største eier i Intentia.

Lik situasjon

Wadhwani skapte seg et navn i IT-verdenen da han solgte Aspect Technologies til amerikanske i2 Technologies for svimlende 62 milliarder norske kroner for tre år siden.

Wadwhwani har også tidligere vært på handel i Sverige, og ekspertene tror Intentia kan oppleve samme behandling som Industrimatematik i sin tid gjorde, skriver Ny Teknik.

Intentia har, som Industrimatematik hadde, gode produkter og lojale kunder, men problemer med å slå igjennom globalt. Etter at Symphony kjøpte Industrimatematik i desember 2002 ble ledelsen byttet ut umiddelbart og kostnadene kuttet betydelig, blant annet ved å få utført oppdrag i lavkostland.

- Kan få en overraskelse

Under ett år etter at Symphony kjøpte Industrimatematik ble halve selskapet videresolgt til kinesiske Chinadotcom for det dobbelte av hva Wadwhani betalte, og mange tror det samme vil skje med Intentia.

- Det burde gå ganske raskt å få Intentia lønnsomt på en tilsvarende måte. De vil kanskje miste noen kunder og en del ansatte, men vinner i lønnsomhet. (Direktør og gründer) Bjørn Algkvist vil nok bli overrasket over hva han har tatt inn i selskapet, sier en anonym kilde til Veckans Affärer.

Reklame

Slik blir du glad i i løpe