Gå til sidens hovedinnhold

- 200 kalorier på ett kvarter

Side2 tester treningen for deg som vil svette og forbrenne fett!

(SIDE2): Denne uken fikk vi virkelig føle på kroppen det siste innen såkalt «ekstrem» kardiovaskulær trening. Side2 har testet «IndoorWalking».

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

IndoorWalking er en ny treningsform med instruktør, og skal tilby mer enn den tradisjonelle kondisjonstreningen. Fengende musikk, en motiverende instruktør og egeninnsats gjorde dette til en morsom og effektiv time som fristet til gjentakelse. Man kjenner at hele kroppen settes i gang og særlig bein og rumpe får kjørt seg underveis.

- Supert om man er litt tung
På timen troppet også Kari Jaquesson (47) opp. Hun skulle teste ut IndoorWalking for «God Morgen Norge» på TV 2, men tok seg tid til et par kommentarer til Side2 om den hete nye treningsformen.

- Man føler man danser litt i og med at det er så god musikk. Men dette er en treningsform som passer for absolutt alle. Er man litt tung er det helt supert, fordi det ikke er belastende på knær slik som for eksempel jogging kan være. I forhold til spinning er det også langt mindre statisk trening, og en får brukt coremuskulaturen langt med, sier Kari Jaquesson til Side2.

Rask kaloriforbrenning
På apparatene kan man følge sin egen kaloriforbrenning, og på 16 minutter hadde Kari forbrent nesten 200 kalorier.

- En forbrenner mye på kort tid, og får opp pulsen skikkelig. Her er det heller ikke trykk på skjellettet, noe som vektbærende trening ofte er. En bruker overkroppen masse, samtidig som man får trent resten av kroppen. Absolutt et supert supplement til variert trening, mener den profilerte treningseksperten.

DETTE SYNES VI:
Camilla: - Dette var utrolig morsomt! Som regel bruker en jo disse apparatene til oppvarming eller som en tretti minutters svetteøkt – men jeg har aldri prøvd det på denne måten før. Jeg spinner en del og da instruktøren sa at man svetter 30 til 40 prosent MER enn på en spinningtime, hamret mitt litt treningshjerte raskt. Og det var veldig effektivt! Morsomt med god musikk og ulike måter å trene styrke på rumpe og armer, gjør at en time går unna i en fei.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Linn: - Dette var gøy! Har prøvd apparatet før, men ikke i en hel time. Musikken gjør mye her, den er rask, morsom og gir en følelse av at man står der og danser. Man tilpasser motstanden i apparatet selv og kan lett reguleres i takt med formen man er i. Allerede ved oppvarmingen ble jeg lett svett, og man forbrenner en hel masse skal vi tro måleren. Motiverende, morsom og effektiv treningsform for hele kroppen, spesielt bein og rumpe.

HVEM PASSER TRENINGEN FOR:
Indoor walking passer for alle, inkludert dem med rehabiliteringsbehov, vektproblemer, seniorer og toppidrettsutøvere.

HVORFOR:
Treningsformen er en sikker metode med lav belastningsrisiko hvor hele kroppen trenes. Skal gi høyere forbrenning og oksygenopptak.

HVORDAN:
I sal med instruktør. Man står på et apparat som kan betegnes som en kombinasjon av sykkel og tredemølle. Bevegelsene er myke og iverksetter hele kroppen, og under timen veksler man i intensitet, motstand og hastighet.

HVOR:
Gold's Gym i Oslo samt Frihuset i Harstad er en av treningssentrene som tilbyr denne typen trening, men ifølge ansatte ved Gold´s Gym så holdes det kursing slik at det vil komme på andre treningssentre med tiden.

SIDE2 TESTER: Denne høsten tester Side2 ut nye og morsomme treningstimer på forskjellige treningssentre. Øvelser man kan gjøre ute, hjemme eller selvsagt på treningen. Følg med på Side2 hver onsdag!

FLERE TRENINGSTESTER FRA SIDE2:

Viryayoga: Sitter du mye foran PC-en?
Bootcamp: Send kroppen på Bootcamp
Meditasjon:- 15 minutter er nok
Catslide: Skli deg til strammere kropp
Corebar: Genial stang med bøy
Bikram yoga: Trening i 40 varmegrader

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar

Kommentarer til denne saken