Gå til sidens hovedinnhold

- Ikke slank deg nå!

Hvis du vil holde deg frisk så bør du styre unna slankekurer enn så lenge.

(SIDE2): Influensaen er på fremmarsj! Ifølge Folkehelseinstituttet så har forekomsten av influensasykdom økt ved inngangen til julen selv om tallene fortsatt er lave.

Totalt sett er det nå påvist 111 influensavirus A, derav 40 influensavirus A(H3) . I tillegg er ni influensavirus A(H1) og fire influensavirus B påvist. Influensavirus A(H3) peker seg nå ut som det dominerende viruset denne influensavinteren, skriver Folkehelseinstituttet på sine sider.

I samme åndedrag som influensaen har meldt sin ankomst er julen over og mange tenker på å stramme inn magemålet. Det kan vise seg å ikke være det lureste, advarer en ny studie.

Svekker kroppen
Slanking på denne tiden av året kan nemlig gjøre kroppen din mindre rustet til å bekjempe virus.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Amerikanske forskere fant ut at mus som fikk et kalorikontrollert kosthold hadde vanskeligere for å bekjempe infeksjon enn de musene som fikk normalt kosthold. Det melder BBC News fredag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Spis nok mat
Funnene som er publisert i Journal of Nutrition foreslår at dersom du har feber så bør du ikke bare få i deg nok væske, men også nok mat.

Forskerteamet ved Michigan State University gjorde også et annet bemerkelsesverdig funn. Da de ga musene tilstrekkelig mengder med vitaminer og mineraler så klarte fortsatt ikke kroppen å produsere nok angrepsceller til å bekjempe en infeksjon.

I tillegg til at de musene som bare fikk førti prosent av kalorimengden mat hadde en større risiko for å dø, så tok det også lengre tid for disse musene å bli bra. De mistet også mer vekt under sykdomsperioden og fikk andre symptomer på dårlig helse i tillegg.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

- Slank deg utenfor sesong
- Vår forskning viser at en kropp som er klar for å bekjempe virus vil gi en raskere rekreasjon og færre bivirkninger enn en kropp som ikke får nok kalorier, sa professor av studien Elizabeth Gardner.

Til og med dem som har tatt influensavaksine bør holde seg unna slankekurer til det blir varmere i været.

Forskerne la til at studien ikke er en advarsel om at slanking alltid bør unngås, men heller en oppfordring om at slanking bør foregå i de åtte månedene i året hvor influensavirus ikke er så hissig.

LES MER HELSE HER

Kommentarer til denne saken